En stund i skogen

Morgonen var så fin, det är frost i gräset och solen stiger bakom skogsbrynet. Jag gick en kort första runda med Doris och sen lämnade vi ute. Einar sover i vagnen på terrassen och jag beslöt mig för att hämta kaffe och min kamera. Jag vill spara små guldstunder inte bara i minnet utan även på bild.

Jag har landat

För ett tag sen, kring Einars 6 månaders dag, insåg jag till min glädje att jag börjar ha landat i vår nya tillvaro och i min nya roll. Sex månader senare mår jag mycket bättre än tidigare. Även om vissa dagar och nätter är lite tuffare så vaknar jag ändå relativt pigg och redo att möta varje ny dag.

Det ni är en skön känsla som jag tacksamt tar emot. Att få ha den möjligheten att vara hemma med vår son, försöka ge honom 110 % fokus under hans vakna timmar och när han sover så ger jag mig själv 110 % fokus. Gör sånt jag vill göra och mår bra av. Det känns som om just den här perioden och att jag skulle få bli mamma kom i precis rätt tid.

Skogen gör mig lugn

Jag njuter så av vår plats på jorden och i morse gjorde jag precis det jag drömt om att göra ett tag nu. Gick ut i skogen, jag gick inte särskilt långt, för med kaffe i en hand och kameran i den andra så får man lov att ta det sakta. Men jag njöt av varje steg och andetag. Vi är omringade av skog, även om vi bor bredvid en rätt trafikerad väg och när jag tittar ut nu genom fönstret ser jag grannens röda tak.

Jag brukar skoja och säga att vi bor i skogen, för ja det gör vi ju nästan. När det blir mörkt är det mörkt och när det ljusnar igen så visar sig naturen oftast från sin bästa sida. Tomten bredvid vårt hus är till salu och redan nu sörjer jag litegrann att den säkert en dag kommer bli såld. Visst blir det trevligt med grannar, men oj vad jag kommer sakna skogen. Som tur behöver jag bara gå över vägen, så är jag i skogen igen.

Dags att ta itu med veckan, röja upp lite här hemma och skriva ner saker jag behöver komma ihåg. Hoppas ni får en bra start på veckan och ha ett skönt höstlov/läslov de av er som är lediga!

0

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top