En sån dag är också okej

Jag går runt och är lite småfrusen och ohemult trött. Vet att jag egentligen borde klä på mig och gå en långpromenad med vagnen. För frisk luft gör alltid susen. Speciellt just idag när jag kan gå ensam och fast med en podd i öronen. Lyssnar aldrig på något numera under mina promenader. Vill vara närvarande med Doris. Men idag är Doris hos mina föräldrar.

Vi besökte en vän och hennes lilla dotter idag, förundras över hur små de är när de föds. Tänk att jag redan har glömt det, att man kan vara så liten. Vår Einar är ju ändå 65 cm lång nu och en bra bit över 6 kg.

Istället kurar jag inne, äter kex och kokar ratatouille-gryta. Tänker att det kanske kan värma mig lite och pigga upp mig. Vilar ett slag på soffan under filten medan barnet sover ute i vagnen. Önskar att någon kunde bädda ner mig också, så att jag fick sova till regnet som stundtals rusar ner från en blygrå himmel.

Jag trär på mig de stickade sockorna jag fick när Einar föddes. Å tänker att det här också är en dag och att imorgon är det en ny, annorlunda dag.

0

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top