En bok för den nyblivna föräldern

Jag har en lista med böcker jag vill läsa. På den listan har det sen i våras stått Hedvig Montogomerys föräldramagi. En bok jag blev tipsad om att läsa av en vän. Förra veckan skulle jag hämta ut nämnda bok från biblioteket. Då visade det sig att en uppföljare också kommit in samma dag. Hedvig skriver nämligen en serie böcker om föräldraskap.

Boken Miraklens tid ville jag gärna läsa, eftersom den är aktuell hos oss precis just nu. Direkt jag kom hem och Einar hade somnat så satte jag mig för att läsa och den var så bra. Jag sträckläste halva boken på en kväll!

Skapa en nära relation till ditt barn – redan från början

De första åren i ditt barns liv är magiska. Som förälder vill du förstås göra ”rätt” redan från början. Den här boken är din guide till sömnen, maten, rutinerna och alla andra utmaningar som du ställs inför under barnets första två år.

Boken är lättläst, enkel att ta till sig och den gav mig flera aha-upplevelser och funderingar. Jag gillade den massor och rekommenderar den varmt, ska försöka få sambon att läsa den nu när han kommer hem. För även om det låter som ”ännu en bok om rutiner och vardagsliv med ett litet barn” så är den så mycket mer. Hedvig Montgomery är psykolog och familjeterapeut och i böckerna om föräldraskap guidar hon dig till hur du och ditt barn bäst bygger den självkänsla och trygghet som behövs för att skapa en varaktig relation.

Ledorden för boken är närhet, trygghet och kärlek. Tre ord som jag tror att om man ger sitt barn dessa så klarar det sig långt i livet. Mitt tips till dig den här helgen; läs boken!

0

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top