Det kravlösa stickandet

Handarbete har legat lite på is ett tag, men inspiration finns det gott om. När Victoria som driver Lykkeliten bjöd på lite höstrabatt så passade jag på att klicka hem några mönster till olika plagg. Även om de inte är särskilt dyra de där stickmönstren så är det ju ändå roligt att kunna köpa fler samtidigt och att det inte blir allt för dyrt.

Just nu håller jag på med ett mellanprojekt, ett sånt där stickorna får löpa i takt med tankarna och du inte behöver fundera så mycket på själv stickningen. Sockor förstås, i mitt favoritmönster, det ser ju ut som små hjärtan. Vill hur som helst dela med mig av lite inspiration kring stickning.

5 plagg jag vill sticka

En tomteluva åt Einar. Tomteluvan kanske inte räknas som ett plagg, men jag har den ändå på min lista. Borde dessutom ha en beskrivning sparad någonstans ur en gammal jultidning.

Little chunky sweater. De små kusinerna ska få varsin chunky sweater i födelsedagspresent har jag tänkt. Så efter jul är det nog dags att ta tag i de projekten, så att jag säkert hinner klart till slutet av mars. Killarna har ju prickat in sina födelsedagar dagarna efter varandra.

No frills cardigan. Hösten har fått mig att längta efter en snygg och varm kofta. Visst kan du ju gå in i en affär och köpa en, men det är något speciellt med att själv få skapa sin kofta.

Valdres. En så vacker tröja, enda problemet jag har just nu är att jag inte kan bestämma mig för i vilka färger min tröja ska gå. Först tänkte jag typiska höstfärger, sen tänkte jag de som är mina favoriter.. Så svårt! Vilka färger skulle du välja?

Vantar åt Einar. Lillkillen behöver värmande vantar till vinterns sovstunder ut. Så borde leta upp ett enkelt mönster och fixa vantar åt honom.

Jag ska sticka några varv till på mina sockor och sen ska jag söka reda på ett enkelt vantmönster och beskrivningen till den där tomteluvan. Det andra får lov att vänta litegrann.

0

You Might Also Like

One Comment

  1. Sticka tomteluva åt bebis ⋆ Fina Christina

    […] en liten bebis. Jag sökte länge efter en passande beskrivning efter att jag skrivit inlägget om vad jag vill sticka. Ofta finns det beskrivningar för äldre barn på stickade tomteluvor. Men jag har inte hittat en […]

Leave a Reply

Back to top