Cafébesök med mammagänget

Vet ni hur många blickar man får när man kommer gående med tre barnvagnar? Speciellt när man rör sig i en grupp för att alla tre mammor ska kunna ta del av samtalsämnena just då. Alla blickar var inte schyssta, men inget som vi reagerade nämnvärt på just idag. Vi var ju på stan med vårt lilla mammagäng och våra barn.

Mitt mamacrew

I september tog jag kontakt med Jenni, efter att ha följt henne på sociala medier sen i våras nån gång. Nu var det redan tredje gången vi träffades och till vår lilla grupp har också en av hennes ”grannar” sällat sig. Så nu är vi ett tre mammor starkt gäng som har bestämt att vi ska försöka träffas varannan vecka. Redan förra gången när vi träffades alla tre så insåg vi hur bra vi klickade, vi är i samma ålder och mellan våra bebisar skiljer det inte så mycket heller.

Något åt mamma, något åt Einar.

Just idag valde vi att besöka spr-loppiset som nyligen flyttat till nya lokaler och sen var det dags för kaffe- och matstund. Att hitta ett barnvagnsvänligt café i Vasa är inte enkelt. Ni som rör er oftare där vad kan ni rekommendera? Vårt val blev sist och slutligen Espresso House i Espen och där satt vi sen och diskuterade allt från bajs till bröllop och studier. Helt normalt alltså när man träffas med ett gäng mammor.

Både mamma och Einar tyckte om dagens utfärd. Den förstnämnda hittade en snygg kavajkofta och en sagobok på loppis och den yngre var mest glad och nöjd. Nu väntar vi redan på att gänget ska komma hem till oss om ungefär två veckor. När vi kom hem var marken så vackert vit och täckt av höstens första snö. Jag satt länge och njöt, från insidan, av det vackra senhöstlandskapet utanför fönstret. Vilken toppenstart på veckan!

0

You Might Also Like

4 Comments

 1. Hannas krypin

  Sociala medier är verkligen bra där man får kontakt med personer man kanske annars inte kommit i kontakt med. Ni verkar ha haft en riktigt toppenstund tillsammans. Så mysigt med första snön, det längtar jag faktiskt efter. Det blir ju så ljust och fint ute.

  1. Christina

   Oja, det var helt ljuvligt på vår promenad nu i morse när solen sken och det var helt lagom med snö på marken. 🙂

 2. ellenlundis

  Mysigt ni hade det 🙂 Ibland är sociala medier bra att ha!

  1. Christina

   Ja, de är bra när man vill träffa folk. 🙂

Leave a Reply

Back to top