Äntligen tid att läsa igen

Även om mitt mål för bloggen är att nischa in mig mera på föräldraskap och kreativitet så vill jag också ibland lyfta andra intressen. Ett av dem är ju läsning och böcker. Nu är det ett tag sen jag varit riktigt aktiv med läsningen och jag märker att jag kommit av mig litegrann. För något år sen läste jag nästan en bok i veckan.

Nu under hösten har det kommit ut flera bra böcker igen. Jag har en lista där jag uppdaterar vart efter vilka böcker jag vill läsa. Vissa böcker har funnits på listan en längre tid och andra lånar jag nästan direkt. Ett tag ville jag gärna köpa de böcker jag läste och var en flitig beställare av pocketböcker. Drömde om bokhyllor från golv till tak med en massa spännande litteratur.

Idag hade jag möjlighet för lite avlastning några timmar. På väg hem från mitt besök in till Vasa svängde jag in vid nya bibban i Kvevlax. Hann inte kika runt desto mer den här gången, utan hämtade bara snabbt ut en bokreservation. Tacksam att det var enkelt att hitta dit, trots den nya skolbyggnaden. Samt att de har reserverat parkeringsplatser utanför för bibliotekets kunder.

Böcker jag vill läsa i höst

Böckerna på bilden är: Folk med ångest av Fredrik Backman, Bli hälsoklok av Lovisa Sandström och Handbok i inredning & styling av Frida Ramstedt.

Förutom böckerna på bilden har jag en liten lista på andra böcker jag gärna läser i höst.

 • Resten av allt är vårt  av Emma Hamberg
 • Your best life av Margaux Dietz
 • Self care av Anja Forsnor & Alexandra Kamperhaug
 • Mindset – du blir vad du tänker av Carol S Dweck

Väldigt lite skönlitteratur just nu. Jag har inte riktigt tid att koncentrera mig på det märker jag. Då är det enklare att läsa böcker som har ett visst tema där du kan läsa ett kapitel och sen pausa. För ja, en hel del pauser blir det ju helt naturligt i mitt läsande i nuläget.

Har du läst något bra på sistone? Tipsa mig gärna så får jag fylla på i min läslista.

0

You Might Also Like

2 Comments

 1. Hannas krypin

  Jag är en riktig periodare vad gäller böcker. Brukar alltid läsa på somrarna och samlar på mig titlar som jag vill läsa. Jag pluggar ju också så det är svårt under terminerna att få tid till att läsa böcker.

  1. admin

   Förstår dig, det är inte lätt att få till vanlig läsning så länge man pluggar. Då går ju automatiskt all skollitteratur i första hand.

Leave a Reply

Back to top