100 mål – tre år senare, del 2

För några veckor sen  publicerade jag de 50 första målsättningarna från min lista med 100 mål från 2016. Du hittar inlägget här om du vill läsa. Så nu är det väl dags att publicera del två av listan. 

100 mål – en fortsättning från hösten 2016

 1. Inreda hemmet själv. Minns att jag tänkte här att jag vill hitta min egen stil och inte påverkas av alla andra. Det strävar jag efter fortfarande också.
 2. Fira en hel semester på sommarstugan. Ja, det gjorde vi sommaren 2018, nätterna hemma i sängen var inte många den semestern.
 3. Sätta mig själv först. Hade kanske då ännu lite svårt att säga nej.
 4. … å de andra tätt efter. Varför skriver jag ens det här som en målsättning?
 5. Göra det jag känner för en period. Jaha? Märklig målsättning nu igen.
 6. Laga god mat varje vecka. Jamen ja, det lyckas jag ju med nu i och med vår matplanering.
 7. Skriva för andra. Har länge haft en dröm om att få skriva texter för andra, t.ex. krönikor eller liknande. Älskar att skriva.
 8. Uppdatera sociala medier ofta. Undrar vad jag hade för tanke med den här målsättningen. Kanske att försöka få till en kontinuerlig uppdatering, som jag läst någonstans att du behöver ha för att lyckas.
 9. Etablera varumärket Fina Christina. Åh, vad jag kämpade och önskade för några år sen att det skulle bli något av den här bloggen. Jag har inte gett upp, mera förlikat mig med tanken att det finns andra viktigare saker här i livet.
 10. Fotografera och göra fotoböcker. Jag saknar vardagsfotograferandet. Tidigare så hängde den lilla pocketkameran med överallt och det mesta dokumenterades. Det är så roligt att bläddra i de albumen idag.
 11. Ställa ut mina bilder. Tack vare en fotokurs jag gick så fick vi möjlighet att göra det. De snurrade på en skärm vid huvudbiblioteket ett tag. Men jag tror att det här var en större dröm då.
 12. Delta i handarbetsevenemang. Ja, det skulle vara roligt ännu idag.
 13. Frächa upp sommarstugan med färg. En målsättning som kvarstår. Kanske nästa sommar, eller sommaren efter det.
 14. Inreda övre våningen på sommarstugan. Ja, men först måste jag få bort de gamla och opassande möblerna därifrån.
 15. Använda klackskor 1 gång/månad. Ja, det önskar jag ännu idag. Känner mig så kraftfull när jag använder klackskor.
 16. Köpa en Nicolieklänning från e/s-design. Älskar klänningar, vill gärna ännu ha en.
 17. Bli uppmärksammad med bloggen. Åh, så många de där bloggdrömmarna var.
 18. Fixa mitt virkade dagtäcke. Jag har ett laxrosa dagtäcke jag fick av min mormor. Det är för en enkelsäng och jag hade gärna sett att jag kunde använda det till vår dubbelsäng också. Därav målsättningen.
 19. Dyka. Nej, jag simmar ju knappt ens mera.
 20. Göra en reunionresa till Kreta. Det här talade vi faktiskt om när vi gemensamt firade våra 30 år med flickorna. Kanske när vi är fyller 40 sa vi då.
 21. Resa ännu en gång tillsammans med mina föräldrar. Jag hoppas vi kan göra en resa med dem och Einar. Vilket minne det skulle bli.
 22. Uppleva norrsken i nordnorge. Minns att jag såg ett program om norrsken i nordnorge och sen dess har det varit en dröm.
 23. Åka på en weekendresa någonstans med sambon. Ja, det vill jag ännu göra.
 24. Investera i en ögonoperation. Ja, i framtiden vill jag nog göra det här.
 25. Köpa ett par dyrare solglasögon. Efter alla billiga solglasögon så önskar jag mig ännu ett par dyrare.
 26. Åka på fotoutfärder. 2016 året när fotografering och bloggande var två av de bästa saker jag visste verkar det som. Kanske tar jag upp fotograferandet som ett mera aktivt intresse i framtiden.
 27. Besöka Ritgrund. Check på den och en hel del utfärder har det blivit dit sen dess. Det är också platsen var vi förlovade oss för några år sen.
 28. Mera tid till det jag tycker om. Si så där om 15 år då kanske vi kan börja sätta check på den här målsättningen.
 29. Gå på vinprovning. En grej jag ännu vill göra.
 30. Äta ute på restaurang 2 gånger/år. Om det är något vi inte unnar oss så är det restaurangbesök. Borde kanske bli lite bättre på det.
 31. Bruncha 2 gånger/år. Älskar brunch, och att få till det två gånger per år ser jag inte som någon svårighet.
 32. Föreläsa för unga. Ett tag var jag riktigt taggad på detta. Att få föreläsa för ungdomar om viktiga saker. Idag vet jag inte riktigt vad jag skulle ha att dela med mig av.
 33. Spela gitarr. Det fanns en tid när jag saknade gitarrspelandet. Visst kan jag sakna det ännu idag, men inte så mycket att jag känner behov av att damma av kunskaperna.
 34. Pröva nya recept. Check på den också, när det kommer till vår matplanering så blir det ju en del nya recept nu som då.
 35. Brevväxla. Minns att jag älskade det när jag var yngre. Hur jag satt och lusläste brevvänsannonserna i Eos-tidningen och hur jag flitigt skrev brev med flera flickor. Idag finns det ju sociala medier, så kanske det där med brevväxling börjar vara förlegat.
 36. Springa 4 km. Jag hade börjat löpträna då, 2016. Idag drömmer jag om att ta upp det igen. Kanske till våren. Varför just 4 km, jo för den rundan jag brukade promenera inne i Kvevlax var 4 km lång.
 37. Arbeta med kreativitet och inredning. Nej, inte längre. Mina intressen ska inte bli mitt arbete känner jag.
 38. Gå en kurs i homestyling. Visst skulle det vara intressant, men inget jag känner att jag måste göra nu.
 39. Förbättra mitt finska ordförråd. Ja, det vill jag ännu göra. Saknar att få prata finska med vår städerska på jobbet.
 40. Handla på reko. Kom mig aldrig för att göra det. Finns reko-ringar ännu?
 41. Matplanera och handla för 200 € i månaden. Då lyckades mitt matplanerande ganska bra och ett tag hade jag som utmaning att få matbudgeten att hållas kring 200 €. Idag matplanerar jag också, men har ingen speciell budget för det.
 42. Lära mig baka eget bröd. Ja, det vill jag nog ännu.
 43. Bygga något från grunden. Tänk vad häftigt det skulle vara att få säga att det här har jag byggt.
 44. Träna styrka och lyfta min egen vikt i knäböj. Det målet var inte långt borta förra hösten, men så blev jag gravid.
 45. Använda bullet journal i ett år. Nästan check på den. Jag använde den aktivt i 8-9 månader.
 46. Lära mig göra flätor. Även fast jag har en frisörexamen i fickan så har jag aldrig kunnat fläta. Har inget behov av de kunskaperna idag.
 47. Sticka eller virka en sittpuff. Nej, det finns andra roligare saker att sticka.
 48. Handarbeta för andra. Ja, fick mersmak efter att jag stickat några par sockor till asylsökande för flera år sen.
 49. Köpa något jag verkligen vill ha. Återigen en märklig målformulering, kanske tänkte jag på något dyrt.
 50. Kolla listan med sex månaders mellanrum. Check på den till en början, för i mariginalen på listan så har jag faktiskt en del datum inprickade och vissa målsättningar har pilar bredvid sig.

Det här var en väldigt intressant tillbaka-blick, tänk hur mycket som kan ändra på tre år. En del grejer har blivit avprickade och skulle jag skriva en lista idag så är det nog mer en drömlista än en med målsättningar. När jag gått igenom den här listan nu så kan jag ju konstatera att jag inte riktigt hade på klart då vad en målsättning är. Så ja, en ny lista med framtida drömmar kanske vore på sin plats. Om du skrev en lista idag, vad skulle finnas med på den? 

0

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top