Vardagen

10 tankar om oktober

6 oktober, 2019

Oktober är en fin månad, åtminstone just nu. Men jag märkte här om dagen också att oktober är en kall månad och regnig. Det hade jag lyckats förtränga från oktober i fjol. Vilken tur att jag ännu i år kan kura inne såna dagar som det regnar småspikar vågrätt och blåser så man tror takplåten ska lossna.

Kugge delade med sig av en oktoberlista och jag tyckte den lät så mysig så jag vill gärna ge den mina svar, här kommer tio tankar om oktober.

Första tanken under månadens första morgon: ”Oj må han nu somna om nu!” Vi har haft några morgnar nu med en pigg och hungrig kille redan kl. 6. Som tur har han kompenserat det några morgnar med att somna om och sova till 9.

Jag ska jobba med: Som mammaledig går ju 99 % av mitt fokus åt till min son. Men när han sover har jag tänkt hinna jobba lite med bloggen och försöka få färdigt projektet med att flytta stenar på gården.

Jag ska skriva: Min plan att försöka få till tre inlägg i veckan håller än så länge. Å enligt mina planer i ett häfte så lär den hålla ett tag också. Så ja, det ska jag skriva, tre inlägg i veckan åt er.

Maträtt jag vill testa: Jag vill få tummen ur och pröva göra en purésoppa, nu har jag ju en stavmixer så det borde ju inte vara så svårt. Åt en så fantastisk god purésoppa vid Hejm när vi var fär på Frukostflickornas evenemang för en tid sen. ,

Den här boken ska jag läsa: Jag är orimligt taggad på de tre böcker jag lånade vid biblioteket i början av veckan. Den ena har jag redan läst halva av och den är så bra.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen ska förverkligas: Har faktiskt ingen aning om vad det skulle vara.

En målsättning som är möjlig att nå: Jag försöker att addera mera frukt och grönt i min kost. 500 g om dagen är målet, ska bli spännande att se hur många dagar jag lyckas.

Jag är mest kluven till: Vårt besök till sjukhuset kommande vecka. Einar har ju utvecklats mycket motoriskt den senaste tiden, men är ändå rädd för att de ska klaga. Jag fick ingen bra känsla för fysioterapeuten när vi var dit sist nämligen.

Det här ger mig energi just nu: Mina dagliga promenader och bara tanken på att jag får vara hemma och ta dagen som den kommer.

Det här ser jag mest framemot: Som alltid, sambons vecka hemma med oss. I övrigt har jag just inget inbokat i oktober alls, förutom träningar med yourmama-gruppen och de är ju alltid roliga.

0
  1. Bästa purésoppan ja vejt (å enklast) : Kok blomkål i liti vatten me buljongtärning, häll på liti grädde å valfria kryddor på sluti. Mix å server med knaperstekt bacon. Sjukt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *