Fredagen den trettonde

Tror du på skrock? Är fredagen den trettonde en otursdag för dig eller kanske rent av en turdag? Jag är inte vidskeplig av mig alls, vissa år har ju faktiskt min födelsedag råkat vara fredagen den trettonde. Märkligt ändå hur vissa gamla grejer hänger kvar..

Här har vi en relativt lugn fredag på gång, Einar sover sin andra vila ute i vagnen och jag rörde just ihop en marinad till ugnsrotsakerna vi ska äta. Ja, äntligen får jag säga vi för sambon han är hemma. I en hel vecka ska jag få njuta av hans sällskap igen. Så skönt dessutom att inte ha några direkta planer, vi ser helt enkelt vad vi känner för och hur vädret blir. Det enda jag önskar att vi ska göra är fixa med lite smågrejer här hemma, som t.ex. skruva fast vädringsstängerna jag köpte för ca. en månad sen. Vilket för mig in på tre saker jag tänkt på den senaste veckan.

3 tankar från senast

Garderoben. I förra veckan böt jag garderob, bort med vår/sommarkläderna och fram med höst/vinter. Det är som att shoppa i sin egna garderob när jag gör på det här viset. Vissa plagg blir jag nykär i och andra plagg kanske åker ut. I samband med mitt garderobsbyte så fick jag konstatera att jag endast äger 3 par jeans, men typ 4 kjolar. Jag som inte ens använder kjol! Jag har också tagit till mig att bli lite bättre på att underhålla mina kläder, därav vädringsstängerna. Samt att jag förde in ett par klackskor till skomakaren och ett par fritidsbyxor till lappning. Varför slänga favoritkläder som kan fixas?

Obsessive compulsive cleaners. Jag har fasnat för ett nytt tv-program, occ. Ett program som handlar om städmani. Så himla intressant att följa när en person med städmani möter en person som absolut inte lider av städmani och så ska de hjälpas åt. I senaste programmet jag såg här om dan så var det bland annat en kvinna som städade sitt hem 40 h/vecka och en annan kvinna som levde med 6 getter i sitt hem. Ja, ni hör ju. Genom en snabb googling så såg jag att flera avsnitt finns på t.ex. youtube, ifall du vill ta en titt.

 

Fönsterlampor. Hur svårt ska det vara att hitta fina fönsterlampor? Jag söker och söker efter något att hänga i fönstren i köket. Överallt hittas bara de där med stora ”glödlampor” som kupor eller så släpper inte skärmen genom ljus eller så är de svindyra. Jag vill ju ha något som är snyggt, släpper genom ljus och inte kostar skjortan. Fortsätt, googla, fortsätt googla…

Aja, rotsakerna är klara för ugnen och jag ska dricka ett litet glas rödvin till maten ikväll. Som jag har längtat efter det alltså, för under hela graviditeten lyckades jag inte hitta ett gott alkoholfritt rödvin. De sorter jag prövade smakade saft. Så äntligen får jag dricka ett glas av favoritvinet igen.

Hoppas ni har en fin fredag och en skön helg! 

0

You Might Also Like

4 Comments

 1. bilddagbokin

  Försöker också hitta lampa till köket…
  Den vi har nu är från Tuuri, före det hade vi ingen pga alla var för dyra eller skitfula 😀

  1. Christina

   Alltså det är så svårt med lampor. Har letat som en tok efter en taklampa till vardagsrummet. När vi har full takhöjd vill man ju ändå ha något som är snyggt men inte för dyrt.

 2. ellenlundis

  Jag blev sjuk fredagen den 13:e. (Alltså för en vecka sen.) ???

  Jag fick feber, snuva, ont i kroppen och huvudvärk. Blä. Detta kallar jag otur.

  1. Christina

   Äsch, det är minsann otur. Vet att det är många som varit sjuka nu, brukar ju tyvärr nästan alltid bli så på hösten.

Leave a Reply

Back to top