En söndag på loppis

Det var en evighet sen jag besökt Comboliina och Fyndis, två av de större loppisarna i Vasa och Smedsby. Så igår kväll när jag funderade över vad jag vill göra idag så bestämde jag mig för att det är dags att ta en runda melllan loppishyllorna. Det var nog fler än jag som tänkt att söndag är en bra loppisdag. För det var riktigt trångt mellan hyllorna stundtals.

Jag var inte ute efter något speciellt, men ganska snabbt fylldes ändå Emmaljungans varukorg av kläder åt Einar i storlekarna 74 och 80 samt lite smått och gott åt mamma. Att dessutom hitta en skydd till Einars säng var ju fantastiskt. Har suttit och sökt liknande skydd hela veckan på nätet, men inte kunnat bestämma mig. Det fick bli ett vitt från Ikea, passar ju ypperligt åt vår loppisfyndade ikea-spjälsäng.

En stor del av Einars garderob består av loppisfyndade kläder. Det finns ju massor av fina plagg i affärerna, men för min del känns det mycket bättre att köpa majoriteten av kläderna i andra hand. Bebisars kläder hinner ju knappt nötas. Mina favoriter för dagen blev den stickade koftan i grönt, den randiga marimekko t-shirten och ett par bruna byxor med hängslen. Klart vår lilla farbror ska ha byxor med hängslen sen när han kommer upp i storlek 80.

 

0

You Might Also Like

2 Comments

  1. Milla

    Loppis är verkligen toppen! Dotterns garderob består också till stor del av loppisfyndade kläder. När hon var mindre och ganska snabbt växte ur kläderna var det prima om man slapp lägga ut en förmögenhet på plaggen, och nu när hon är större och går på dagis skickar jag henne hellre dit med kläder från loppis som man inte behöver harmas jättemycket för om hon kommer hem med hål och fläckar på kläderna. Dessutom slipper man lägga ut en halv förmögenhet på plaggen. Plus att det ju är bra för miljön också att handla på loppis och inte köpa allting nytt hela tiden! ?

    1. Christina

      Ja, det där med dagis har jag inte ens tänkt på. 🙂 Nog för att det märktes på jobbet att allt fler föräldrar köper kläder åt barnen i andra hand. För vissa gånger så tog det ett tag att få reda på vems plagget var om det stod flera namn på lappen. 😀 Men jo, det är både bra ur miljösynvinkel och för plånboken.

Leave a Reply

Back to top