En dag i vårt liv

Jag har länge funderat på hur jag ska bygga upp det här inlägget. Hade först tänkt mig ett typiskt ”ett foto i timmen-inlägg”. Men beslöt sen att ni ska få hänga på lite sporadiskt under en dag i vår vardag. För det blir så mycket att hålla reda på om jag ska komma ihåg att fota varje timme. Så välkommen med under en vanlig dag i vårt liv.

Måndagen den 16 september

Morgon

Vi vaknar upp på vår sommarstuga, denna gången nere på bäddsoffan istället för i sovrummet på vinden. Einar somnade redan kl. 20 igår så han försöker meddela morgon första gången vid 5.45. Jag får lurat honom med tutten en par gånger så vi sover vidare, men strax efter 7 är det ändå dags för morgonflaskan samt blöjbyte. Sen ligger vi kvar i sängen och myser. Väntar att en timme ska gå så jag kan ge honom hans järntillskott.

Det bästa sättet att vakna på morgonen är väl ändå av en glad liten bebis som fyrar av det hjärtligaste leendet direkt han vaknat. Redan innan 9 somnar Einar i vår säng för dagens första vila. Jag flyttar över honom till sin egen resesäng och får sen dricka mitt kaffe i ro medan jag betraktar vinden och havet.

Förmidddag

I vanliga fall brukar jag göra undan grejer hemma medan Einar sover. Men eftersom vi råkar vara på stugan just idag så får jag i lugn och ro sitta med min stickning.

2,5 h senare vaknar en pigg liten kille i sin säng och det är dags för påklädning och mjölkpåfyllning. Varje dag kör vi också korta pass med magliggande. Under vårt sjukhusbesök i augusti så ville fysioterapeuten att vi tränar att ligga på mage. Vi var kanske inte av samma åsikt om allt gällande Einars motoriska utveckling, eftersom vår lilla kille var rejält trött under vårt besök. Men ja, vi tränar vidare.

Eftermiddag

Förmidag övergår i eftermiddag och vi myser ännu inne i stugan. Smakar lite kött- och potatispuré också, som går ner med varierat resultat. Klär på oss, sätter Einar i bärselen och går ut. Passar på att fota lite till ett inlägg jag ska göra småningom. Kollar in sambons jobb med bastun och kastar några käppar åt Doris.

Väl inne igen får Einar lite mera mjölk å ganska strax efter det somnar han för sin andra dagsvila. Den här mamman passar också på att vila en stund och vi vaknar samtidigt. Einar har ändå sovit ca. 1,5 h. När vi vaknar får Einar lite fruktpuré, vanligtvis brukar han få grönsakspuré, men latheten tar över.

Kväll

Vi fixar mat åt oss och sen lille herrn är missnöjd. Vill helst vara i famnen eller ligga på mage och betrakta omgivningen. Han dricker mera mjölk och vi tränar magliggande. Efter ett par timmar så somnar han ändå för en kort vila. Egentligen har vi numera lämnat bort den sista powernapen på kvällen, men nu behövs den eftersom han inte sover så långa dagsvilor just idag.

Klockan närmar sig 20.30 och jag värmer dagens sista mjölkflaska. Vi byter till pyjamas, dricker mjölk och gör oss redo för natten. När klockan slår 21 har Einar somnat och föräldrarna gör sig redo för kvällsbastu.

0

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top