Älskade unge

Einar fem månader

3 september, 2019

Plötsligt är det fem månader sen jag blev mamma. Tänk att det redan gått så lång tid sen de där ändlösa dagarna i familjerummet på Keskola. Många är gångerna som jag tackat min lyckliga stjärna för att vi ”bara” behövde spendera 3 veckor på sjukhus. Speciellt den senaste tiden när jag besökt sjukhuset igen i lite olika ärenden och den där ångestklumpen sätter sig i bröstet när jag svänger in med bilen på skolhusgatan.

Men det var ju inte min ångest över sjukhus som jag skulle berätta om nu, utan vår son som gått och blivit fem månader gammal. Einar är för tillfället inne i sitt hittills längsta utvecklingssprång och jag hoppas att det ska gå smidigt som vanligt.

 

Smakportioner, sjukhusbesök och amning

Under den senaste månaden har den lille herren hittat sina händer och allt som oftast ska de vara i munnen. Han har också fått en favorittrasa som han gärna använder som trygghet vid vilan eller som leksak när han ligger på golvet. Allra roligast är det att dra trasan över ansiktet och ligga där under och frusta.

När han blev fyra månader så började vi på med smakportioner, mestadels grönsaker och rotfrukter men också lite frukt har vi hunnit smaka på. Einar älskar mat och han gapar stort så fort skeden närmar sig. Vi har också ökat mängden mjölkersättning och trappat ner på amningen. Vissa dagar sörjer jag det att vi inte fick amningen att fungera så bra. Men de gånger vi ammar under dagen så gör vi till våra egna små mysstunder istället.

Mjölkersättningen ökade jag efter vårt besök till barnpolikliniken. Där det konstaterades att han nog växer, men att han skulle få öka ännu lite bättre i vikt. Jag hoppas att den här vikthetsen snart får ett slut. För det är så jobbigt att behöva tänka på hur mycket han väger och om han ökar tillräckligt. Som tur är han ju glad åt både smakportioner, ersättningsmjölk och bröstet. Vid vårt poliklinikbesök så fick vi också lite övningar för träning av nack- och ryggmuskler. Så nu tränar vi varje dag, även fast lillprinsen inte är så förtjust i det där att ligga på mage.

 

Allra skönast är det ändå att sommaren börjar vara över och att det mesta återgår till vardagen. För vår del betyder det en hel del hemmadagar, men då är ju rutinerna i skick och både mor och son mår allra bäst. Men visst är det minst lika roligt att komma sig ut ibland också.

Har ni förresten något ni funderar över så får ni gärna ställa era frågor i kommentarsfältet.

0
  1. Casper diggar inte heller riktigt att va på mage långa stunder. Pinar honom typ nån minut per dag. Så skönt att Einar är matglad! C är också riktigt matglad. Gapar så fort han ser köket typ. 😀 Så fast våra är ”små” 😉 så får man va glad över att de (tycks) gilla all sorts mat! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *