Favorit: vegetarisk pasta

Nu vill jag tipsa er om en god vegetarisk pasta som jag hittade i boken Vegetariskt – Mat från trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal.

I maj började jag planera vår veckomeny och våra inköp. Jag är inne på mitt tredje menypapper och på varje papper finns det sju veckor. Så med andra ord har vi snart planerat veckomeny och inköp i 21 veckor. Jag som trodde att det kommer lyckas några veckor och sen fallerar allt. När jag planerar veckomenyn åt oss så har jag försökt få in en dag med vegetarisk kost också. Tidigare åt vi knappt vegetariskt hemma, men nu för tiden äter vi det allt mer. Att pröva nya vegetariska recept har blivit så roligt.

vegetarisk pasta

Vegetarisk pasta – med chili, paprika och broccoli

För 2 portioner behöver du:

 175 g valfri pasta

1 gul lök

olja till stekning

4 dl vatten

Grönsaksbuljong

1 gul paprika

1 medelstor broccoli

1 tsk finhackad röd chili

1 vitlöksklyfta

salt och peppar

Koka pastan. Hacka löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong. Skär paprikan i bitar, dela broccolin i buketter och hacka chilin. Rör ner chili, paprika och broccoli i lökröran. Pressa över vitlök och krydda med salt och peppar. Låt grönsaksröran koka ca. 5 minuter. Häll vattnet av pastan och rör ihop pasta och grönsaksröra i en skål. Klar att ätas!

Jag har gjort den här rätten två gånger redan och har själv kommit på att allra godast blir det med en hel hackad röd chili. Broccolin får gärna också vara ganska rå, för att få lite tuggmotstånd. Det blir dessutom 2 stora portioner av det här receptet, perfekt till lunch följande dag. Att komplettera pastan med andra grönsaker eller kyckling skulle jag också kunna tänka mig.  God är den hur som helst och jag rekommenderar den!

0

You Might Also Like

6 Comments

 1. bilddagbokin

  Jag måste också börja laga veckomeny!! Heja er som gjort det så länge. Vi klarar typ 3 dagar sen skiter det sig. ?

  1. Christina

   Kanske jag borde ge mina bästa tips kring hur det går smidigt. ?

   1. bilddagbokin

    Ja det tycker jag! Och några favoritrecept till. Här är det spagetti o maletköttsås, skinkfresrelse och köttbullar som rullar på… ?

 2. gillasvardag

  Mm… Låter verkligen gott ?

 3. Matplanering – mina bästa tips – Fina Christina

  […] efterfrågade tips på hur jag får matplaneringen att fungera, speciellt när jag nämnde att jag matplanerat i närmare tjugo veckor. Så idag tänkte jag ge er mina bästa tips på hur […]

Leave a Reply

Back to top