Tre saker jag tänkt på

Vi är ute på sommarstugan och vad lycklig jag blev när jag såg att det fanns både hallon och blåbär kvar. Jag älskar att plocka bär och det finns ingen mer tankerensande sysselsättning. Så jag vill dela tre tankar med er som jag tänkt under bärplockningen.

Graviditeter

Före jag blev gravid så hörde/läste jag nästan uteslutande om graviditeter och förlossningar som gått bra. Sen blev jag ju själv gravid och fick uppleva en något annorlunda förlossning. Efteråt känns det som om många av de graviditeter/förlossningar jag hör/läser om också har någon form av komplikationer. Jag önskar att vi skulle bli bättre på att dela med oss av alla sorts upplevelser. Det behöver ju inte vara i detalj, men ändå visa att allas upplevelser är olika. Så kanske följande person som upplever en tung graviditet/förlossning får känna att man inte är ensam.

Avsaknad av spegel

Vet ni hur skönt det är att spendera tid på stugan där det inte finns någon spegel? Eller ja, nu ljög ja. Vi har visst en spegel men den är placerad så bakom allt och i ett skymmande hörn så det löns inte att spegla sig. Å jag är så glad och befriad från speglar. Känner att jag inte har ett behov av att spegla mig eller funderaa över utseende över huvudtaget när vi äe här ute. Att jag orkar peta i kontaktlinser för solglasögon och bekvämligheter vid båtfärder är ett under.

Har ni förresten läst Danielas inlägg om hennes fulaste och snyggaste jag.

Så läsvärt!

Leva mera på mindre

Det slår mig varje gång vi är här ute. Tänk vad skönt det skulle vara att emigrera helt och hållet. Leva sitt liv totalt här ute, mindre yta och mer krav på att de grejer som finns här har ett ändamål och en mening. Leva med havet som granne och se årtidsväxlingarna på ett annat sätt. Ibland avundad jag Kis-Ida och det liv hon levde på Öiran för länge sen. Om det ändå var möjligt att flytta hit ut.

Vad tänker du på just nu?

0

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top