Recept jag prövat

Lyxig kantarellpasta med bacon och västerbottenost

27 augusti, 2019

Fatta glädjen när ett av mina kantarellställen levererade en näve stora kantareller här om kvällen. Ifjol fanns det inga kantareller alls på mina ställen, men i år ser det genast ljusare ute. Igår tillredde jag således lyxlunch i form av kantarellpasta. Googlade färdiga recept men när jag inte hittade någotsom föll mig i smaken så kombinerade jag ett eget.

kantarellpasta

Vill du göra kantarellpastan för fler personer är det bara att öka mängden ingredienser och smaka av under kockandets gång.

Lyxig kantarellpasta (1 pers)

Du behöver:

Kantareller

½ gul lök

2 vitlöksklyftor

1 dl riven ost (västerbottens ost)

4 skivor bacon

2 dl grädde

5-6 msk kokvatten från pastan

salt & peppar

valfri pasta

Jag började med att förvälla kantarellerna och så hackade jag lök, vitlök och bacon. La i rejält med smör i stekpannan och stekte ihop lökarna med svampen. Tillsatte baconstrimlorna och lät dem steka med ett tag. När bacon-svamp-lökröran började se klar ut tillsatte jag grädde och kryddor. Lät allt koka ihop och kokade samtidigt pasta. Passade på att ösa över lite kokvatten från pastan i såsen innan jag hällde av vattnet. Rörde ner osten i svampsåsen och sen var det klart att serveras.

kantarellpasta

Absolut godaste lunchen jag ätit på länge! Så där krämig, salt och god som jag tycker pastasåser ska va. Rekommenderar den verkligen som både lunch och middag.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *