Lyxig kantarellpasta med bacon och västerbottenost

Fatta glädjen när ett av mina kantarellställen levererade en näve stora kantareller här om kvällen. Ifjol fanns det inga kantareller alls på mina ställen, men i år ser det genast ljusare ute. Igår tillredde jag således lyxlunch i form av kantarellpasta. Googlade färdiga recept men när jag inte hittade någotsom föll mig i smaken så kombinerade jag ett eget. Snäll som jag är så delar jag receptet med er. För vem vill inte äta en lyxig kantarellpasta med bacon och västerbottensost?

kantarellpasta

Vill du göra kantarellpastan för fler personer är det bara att öka mängden ingredienser och smaka av under kockandets gång.

Lyxig kantarellpasta (1 pers)

Du behöver:

Kantareller

½ gul lök

2 vitlöksklyftor

1 dl riven ost (västerbottens ost)

4 skivor bacon

2 dl grädde

5-6 msk kokvatten från pastan

salt & peppar

valfri pasta

Jag började med att förvälla kantarellerna och så hackade jag lök, vitlök och bacon. La i rejält med smör i stekpannan och stekte ihop lökarna med svampen. Tillsatte baconstrimlorna och lät dem steka med ett tag. När bacon-svamp-lökröran började se klar ut tillsatte jag grädde och kryddor. Lät allt koka ihop och kokade samtidigt pasta. Passade på att ösa över lite kokvatten från pastan i såsen innan jag hällde av vattnet. Rörde ner osten i svampsåsen och sen var det klart att serveras.

kantarellpasta

Absolut godaste lunchen jag ätit på länge! Så där krämig, salt och god som jag tycker pastasåser ska va. Rekommenderar den verkligen som både lunch och middag.

0

You Might Also Like

5 Comments

 1. bilddagbokin

  MEN GUD så gott det där såg ut!!
  Väntar ännu på inlägg om att veckohandla och lyckas. Sidenot till det: speciellt me tanke på grönsaker? 😀

  1. Christina

   Menar du förvaring av grönsaker eller att äta mer grönsaker? ?

   1. bilddagbokin

    Förvaring! Och egentligen, när du säger det, både och ?

    1. Christina

     Okej. ? Har inte hunnit klura på inlägget ännu. Men det dyker nog upp i nästa vecka.

 2. Recept: restfest med laxpasta ⋆ Fina Christina

  […] bra pastarecept hittar du här: Lyxig kantarellpasta med västerbottensost och bacon och vegetarisk […]

Leave a Reply

Back to top