Höstens tröjor åt lillen

Jag har fått en ny besatthet när det gäller stickning, femtimmarskoftan. Så enkel, så rolig och variationen är oändlig. Hittills har jag stickat de två på bilden samt en i mörklila restgarn att ge bort i present nån gång.

Den allra första jag stickade var den gröna koftan. Sen kom jag på att man kan sticka den som tröja, när jag sökt inspiration via instagram. Det blev nästan ännu snyggare. Om du vill sticka den som tröja så är det enklast att börja sticka runt efter varv 29. Så gjorde jag.

Jag har stickat mina tröjor i sju bröder och i ett restgarn som liknande sju bröder till tjockleken. Einar kommer ju ändå att ha en body under så då blir det ju inte lika stickigt. Vet också att det har stickats femtimmarskoftan i Drops Air. Jag kan varmt rekommendera femtimmarskoftan även åt den som inte har så mycket stickvana men gärna vill pröva på ett annat projekt än sockor t.ex.

Nästa kofta blir nog med knappar, den gröna skulle få knappar men jag glömde knapphålen när jag blev för ivrig. Vill du också sticka med knappar så rekommenderar jag fem maskor bred resår istället för tre. Fler tröjor av femtimmarskofte-mönstret blir det nog också.

Den mindre femtimmarskoftan | Den större femtimmarskoftan

0

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top