En kväll på HEJM

I år är året som jag och mina fyra barndomsvänner fyller 30 år. Några av oss har redan fyllt år under våren och några fyller under hösten. Förutom att uppvakta varandra på rätt dag så bestämde vi redan tidigt i år att vi ska ut och äta sen. När vi hörde att det skulle öppna en ny restaurang i Vasa så var vi inte sena att boka bord. Igår var det äntligen dags, vi skulle HEJM.

HEJM är det nyaste restaurangtillskottet i Vasa och det finns vid fiskarstranden, i det som nu kallas Fiskets hus. Några av oss började kvällen uppe på HEJMS takterrass och där var det både varmt och fantastisk utsikt. Satt och spanade in de andra gästernas mat som de beställt från terrrassmenyn och det såg så gott ut. Speciellt när man, som vi, var hungriga.

Vasas andra vardagsrum

När det äntligen var dags för oss att gå till bords nere i restaurangen så möttes vi av en snyggt inredd restaurang med trevlig personal. En restaurang som föll mig i smaken både gällande inredning men senare också maten. Jag hade kikat lite på menyn när jag gjorde reserveringen åt oss via nätet. Väl på plats bestämde jag mig för att gå all in på fisk den kvällen och jag skulle inte bli besviken.

HEJM

HEJM

HEJM

Kvällens meny för min del blev; förrätt lättsyrad och sotad sik, varmrätt smörstekt abborre, efterrätt gräddfilsglass med blåbärskompott. 

Alla tre rätterna var så goda, abborren och speciellt såsen hade jag kunnat äta massor av. När man som jag inte äter fisk speciellt ofta är det gott att äta en lite lyxigare variant ibland. Om än sik och abborre kanske inte hör till de mest lyxiga fiskar. Men precis som det beskrivs på restaurangens hemsida så är det modern hemlagad mat i en avslappnad miljö som erbjuds. Å ja, de har minsann lyckats!

En kväll i bra sällskap

Efter att ha suttit några timmar runt bordet tillsammans med mina vänner så beslöt vi oss för att avsluta kvällen där vi börjat, uppe på terrassen. Att få dela det här besöket med mina vänner, som också gillar mat, var fantastiskt. Vi hade en toppenkväll tillsammans och jag hoppas vi kan göra om det snart.

Jag kan varmt rekommendera ett besök till restaurang HEJM om du söker en annorlunda upplevelse och gillar god mat.

0

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top