Älskade unge

Einars första böcker

6 augusti, 2019

Jag har alltid gillat böcker och att läsa. I mitt arbete är jag också noga med att rekommendera högläsning och är så glad över det fina samarbete vi har med det lokala biblioteket. Inspirerad av min syster passade jag på att beställa hem de första böckerna åt Einar under bokrean. Ännu är det inte aktuellt med böcker för vår del, men ibland har vi ju besök och då är det bra att ha hemma några enkla och stadiga böcker att bekanta sig med.

Snart ska jag nog börja vänja Einar med böckerna också, dels för språkinlärningens skull, men också för att förhoppningsvis kunna väcka läslusten i honom. För det finns ju inget mysigare än att läsa böcker tillsammans.

Bokrean hade massor av fina böcker nedsatta men den här gången blev det fyra pekböcker och så en av Stina Wirsens härliga sagoböcker.

Vart efter Einar växer kommer ni få följa oss när vi utforskar sagoböckernas värld tillsammans. Jag älskar att hitta nya roliga och intressanta böcker för barn. För ibland kan böcker bättre sätta ord på svåra saker än vad du som vuxen kan. Böcker är också utmärkta samtalsämnen. Så mera böcker och högläsning åt folket!


Fina tips är en ny kategori på bloggen, tanken är att jag vill dela med mig av och tipsa er om diverse grejer jag stöter på i min vardag. Både som förälder, ung kvinna i svenskfinland samt lärare inom småbarnspedagogik. 

0
  1. Jeij! Härligt med böcker ( det är ju vår passion). Vi har alltid börjat titta i böcker då barnen är babyn och vi läser massor för dem. Båda två har alltid älskat böcker och våra sagostunder! Fast Anian annars är högt och lågt så sitter eller ligger han stilla och lyssnar och diskuterar om sagan och böcker är det enda av sina saker han ALDRIG skulle kasta ( han kastar saker ibland då han blir arg). Läser ännu högt för Moa också fastän hon kunnat läsa i flere år 🙂
    Älskar sagor och högläsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *