Älskade unge

Einar 4 månader

1 augusti, 2019

Så var det dags för den sedvanliga månadsrapporten. Fast allra roligast är ändå att fota bilderna för varje månad, det syns så tydligt hur han utvecklas hela tiden. I skrivande stund är Einar fyra månader, korrigerad ålder så är han tre månader om en vecka. Det ska bli så skönt att slippa fundera på korrigerad ålder sen senare när han hunnit ikapp.

I helgen ska vi börja testa smakportioner, det har jag iofs varit taggad på ett tag nu. Ska bli så spännande att se hans reaktioner när han får pröva olika smaker. Sen en tid tillbaka har han dessutom fått två flaskor ersättning varje dag. Vilket har gett resultat, för vid rådgivnings- och läkarbesöket denna vecka så var han 4,6 kg och 59 cm lång. Då fick den här mamman inse att vi måste börja använda de lite större 56:orna nu också innan han helt växer ur dem. 

Den skrattande sprattelpojken

Einar är inne i sin tredje utvecklingsfas just nu, efter den här korta fasen så kommer det flera längre. Ska bli intressant att se hur han reagerar då. Tycker ändå inte att han reagerat så mycket på de tidigare faserna. Självklart märks det ju en förändring, men han har inte varit mera gnällig eller liknande.

Einar sover två längre dagsvilor och en kortare för närvarande och i och med att vi ger ersättning till natten så har han också börjat sova från ca. klockan 22 till 05. Han har sina piggaste perioder under morgonen/förmiddagen och på kvällen innan han ska sova. Då kommunicerar han livligt med oss och både händer och fötter rörs i rasande takt. Vi tränar magläge med varierande resultat, oftast blir han jättearg och kämpar så med att komma bort från det. Han vill ogärna ligga i famnen längre, helst sitter han lite mer upprätt i famnen eller stokkestolen.

Nästan dagligen nu kommer det nya ljud också. Ibland låter han riktigt lessen och när jag kommer för att se vad som är på tok så skiner han upp i världens leende. Einar älskar att betrakta omvärlden och ibland när vi ammar har han fullt upp med att kika på saker runt sig istället för att koncentrera sig på att äta. Har på känn att så fort han börjar ta sig fram så är det inte lika lugnt längre.

Älskade unge, så jag älskar att se dig utvecklas. 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *