Dags att skapa rutiner i mitt nya liv

Vi skriver augusti och jag känner mig lite vilsen i det hela. I så många år har augusti betytt nystart för mig och tillbaka i jobb efter semester. Vissa gånger med nya kollegor och alla gånger med en ny barngrupp. Flera gånger under sommaren hittills har jag fått lov att nypa mig i armen när jag kommit på att jag ska inte i jobb nu när det blir augusti. Jag ska vara hemma, jag är ju någons mamma.

Nå, för att inte tappa bort mig helt och för att komma tillbaka på banan igen så kände jag att jag behöver några få enkla rutiner. Saker som får mig att komma ihåg mig själv som Christina och inte enbart Einars mamma. Enkla rutiner som bildar grundstenar i min nya vardag. Efter fyra månader hemma med en liten son har vi också kommit in i någon slags rutiner nu. Eller så kanske det bara är ett vanemönster ännu.

En av mina nya rutiner är en daglig längre promenad, minst 30 minuter siktar jag på.

Jag tror på rutiner, lika mycket som jag tror på ordning. Att jag sen inte är så särdeles duktig på att hålla på varken rutiner eller ordning någon längre tid så behöver vi väl inte prata så högt om. Men jag tänkte att om jag sätter ner några enkla rutiner åt mig själv så kanske jag klarar av att hålla dem. Det sägs ju att det tar kring 20 dagar att få en ny rutin att fästa. Så kanske när augusti är slut så har mina nya rutiner blivit en del av min nya vardag. Ja, det är värt ett försök i varjefall.

0

You Might Also Like

2 Comments

  1. Johanna

    Det är så otroligt viktigt att komma ihåg sig själv, att få rå om sig och att ha sina intressen. Är själv inte så bra på det här men har blivit mycket bättre. Efter första barnet visste jag knappt vem jag var längre… Ja , jag tappade faktiskt det mesta.
    Det finns ett jag, ett vi ( med partner) och ett vi som familj. Jag hoppas också mina barn hittar sitt ” jag” utan att leva i symbios med sin mor, ha ha.

    1. Christina

      Jo, det är nog viktigt att se till alla tre delarna. Åtminstone här i början av bebistiden tror jag nog det är lätt att tappa bort sig. Innan nånting riktigt flyter och man fått skapat ett nytt liv. Förr eller senare hittar de väl nog sina ”jag”. 😀

Leave a Reply

Back to top