Jag har tröttnat på vårt hem

Nu när jag är hemma med Einar, så spenderar vi en hel del tid innanför hemmets väggar. Det är inget konstigt med det alls egentligen. Men jag hinner ju se våra utrymmen, till lust och leda. Samt att jag hinner fundera en hel del kring dem. Jag gillar vårt hus, storleken och planeringen av rummen. Det känns stort utan att vara för stort och det känns genomtänkt. Det är relativt modernt, med byggår 2011/2012. Å det är nog där skon klämmer tror jag, kring det där moderna.

Jag följer en del inredningskonton på instagram, för inredning har intresserat mig sen jag fick mitt första egna boende. Jag gillar att hitta och inspireras av konton där hemmen är personliga, vackra och färgrika. Den känsla jag får av många nyare hus idag, även vårt eget, är att allt ska vara så avskalat och opersonligt. Det känns lite som att du skulle kunna packa en väska med tillhörigheter och flytta in hos vem som helst i ett nyare hus idag. Jag är mycket medveten om att det är en trend just nu, och att det har varit så en tid också.

Av de inredningskonton jag följer så är en del av dem sådana hem som finns i äldre hus. Jag älskar äldre hus och har alltid haft en dröm om att rädda ett ödehus. Samtidigt får jag känslan av att det är mera okej att plocka fram och leka med personlighet, färg och form  i inredningen i ett äldre hus.

Dags att hitta personligheten i vårt hem

Tillbaka till vårt eget hem. Vi har bott här nu i mer än ett halvår och jag spenderar en stor del av min vakna tid hemma. Så jag börjar tröttna lite, på vårt hem. Eller mest på inredningen. Den känns inte personligt och hemtrevlig alls just nu. Mera som nånting jag plockat fram för att nu ha något framme.

Jag är medveten om att i min nära framtid så finns det inte rum i budgeten för stora utsvävingar när det gäller att förnya sin inredning. Å jag tror inte heller att det behövs köpas en massa nytt. Jag tror mer att jag behöver se på vårt hem med andra ögon. Plocka fram personligheten i den inredning jag väljer. Göra det till en plats där vi trivs ännu bättre än vi redan gör nu. Få den där ombonade, mysiga känslan med personlighet och en tanke bakom inredningen.

Men var ska jag börja? Kanske borde jag avsluta mitt rensningsprojekt först innan jag börjar ta itu med nästa grej. Högt upp på listan står ändå att fixa loppisbord och sälja bort högen med grejer och kläder som samlats under rensningens gång. Det får jag ta itu med till augusti. Åtminstone så ska jag börja med att leta lite inspiration för personlig inredning. Sen får vi se…

0

You Might Also Like

Back to top