Älskade unge

Einars mat- och sovklocka

9 juli, 2019

Godmorgon! Med en några jobbigare kvällar i bagaget så är det ändå en rimligt pigg mamma som skriver idag. Få saker diskuteras så mycket som sömn när du är mamma. Hur barnet sover, mängden timmar i sträck osv.

Jag har ju alltid älskat att sova. Med en graviditet där jag vaknade för att gå upp på wc flera gånger varje natt redan från v. 8 och sen 3 månader av hackad nattsömn p.g.a 3 hs intervaller med matninge. Så känns det så skönt att äntligen slippa lite hjärndimma ibland.

Våra sömnvanor just nu

Einar är en kvällspigg bebis, sällan somnar han före kl. 22 just nu. Fast han är trött och nästan har somnat i famnen så blir han ändå klarvaken och grinig när han sätts i nästet i sin säng. Igår gav jag upp och förberedde mig på att gå och sova med resten av familjen före kl. 22. Men då hade sambon fått honom att somna när jag kommer in i sovrummet. Nå, en några extra timmar på sömnkontot är ju bara positivt.

Sen midsommar har vi dessutom börjat ge honom en flaska mjölkersättning till natten plus att jag ammar då också. Vid senaste rådgivningsbesök ansåg hon att vi kan öka till 2 flaskor per dag för hans tillväxt. Så skönt att se att vi har en mycket nöjdare bebis nu. Ett plus är ju också att han sover mycket bättre i början av natten.

Idag har vi inbokat ett extra besök på barnrådgivningen för att kolla vikten. Bättre att kolla en extra gång varje månad än för sällan tycker jag. Väntar också på kontrolltid till sjukhuset. Ska bli verkligt spännande när vi får åka dit.

Jag är glad att helamning ändå funkat bra ett tag. Att jag fått testa och att han växt fint till en början. Att delamma och ge tillägg är ändå det sätt som funkar bäst för oss just nu. Å huvudsaken är ju att Einar mår bra och att han växer och utvecklas. Amning vs. Flaskmatning verkar vara ett himla omdebatterat ämne och ibland tas det tyvärr för givet att alla ska eller vill amma. Huvudsaken är att du har en bebis som är nöjd och mår bra, oavsett då  om den får mat från bröstet eller flaskan.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *