Sommarstugepremiär

I helgen blev det äntligen dags för sommarstugepremiär för den här familjen. Efter avklarat kusindop igår körde vi hem, packade bilarna och for till hamnen. I fredags hämtade jag Einars flytväst, som tur görs flytvästar också från 3 kg.

Eftersom vi har ca. 30 minuter båtväg och en öppen båt, så får vi lov att välja våra resor i år. Men jag hoppas ju ändå att vi har många stugvistelser framför oss. För både jag och sambon anser att det går hur bra som helst att ta med en liten bebis ut till sommarstugan. Klart det kräver en del planering, men det gör väl det mesta som du tar dig an med en spädis.

Einars stugpremiär

För båtfärden klädde jag honom varmt och höll honom i famnen. Flytvästen verkade vara sövande för både på dit- och hemresan somnade han. Någon resesäng har vi inte hunnit skaffa ännu, men att sova i vagnens liggdel funkar bra. En del extra kläder, blöjor och våtservetter och vi var good to go.

Självklart passade ju herrn på att kakka under vår vistelse. Han som hittills har varit en varannandags-kakkare. Eftersom vi ändå höll på att elda bastun fanns ju varmt vatten till hands så det var bara att hjälpas åt. Vissa blöjbyten kräver mer än våtservetter.

Summa sumarum en fin start på Einars stugliv. Å vi föräldrar fick ju konstatera att det här kommer ju gå hur bra som helst. Annat blir det nästa år när herrn är mera rörlig.

Första besöket för säsongen

Som tur hade ingen av hösten, vinterns eller vårens stormar ställt till med trubbel. Det fanns inga muslik i stugan och bara ett pyttebo byggt av getingar i dasset. Tydligen hade jag varit eftertänksam i höstas och kompletterat klart med diverse prylar som behöver finnas. Så någon lång handelslista blev det inte heller.

Vi hann njuta av bastubad, lite god mat och ro i själen innan vi fick styra kosan hemåt imorse. Dagens åskväder och utlovade hårda vindar är inget man vill utsätta en liten bebis för. Men vi hann ju få en natt på stugan, nu väntar vi bara på nästa besök.

Ha en fin söndag och inledning på veckan!

0

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top