Att visa livet på sociala medier

Redan innan Einar föddes så funderade jag en del på hur och om jag skulle visa honom för er på sociala medier och här i bloggen. Min sambo är ju inte så förtjust i det och han ville också att vi skulle hålla graviditeten utanför allt vad sociala medier är. Sen gick ju allt som det gick och så kände jag att jag vill dokumentera en annorlunda förlossning och start på bebisbubblan.

Fast visst händer det att jag ännu funderar över hur jag ska visa honom och vad jag ska berätta. Speciellt nu efter att jag valde att låsa det konto som jag vet att många följer, samtidigt som jag valde att skapa ett nytt mer riktat konto. Jag har och har inte heller haft, problem med att visa upp mig och mitt liv i bilder och text vare sig här eller på t.ex. instagram. Ingendera medier är så stort att jag skulle känna mig avskräckt eller att det finns någon som kan göra något åt mig.  Orsaken till varför jag valde att låsa det konto som många följer är för att under den senaste tiden har jag fått en hel del märkliga följare och ännu efter kontot låstes en del konstiga förfrågningar på följare. Om det är riktiga människor bakom kontona eller något annat kan man ju bara spekulera i. Men det kändes ändå inte okej att ha kontot öppet längre.

Jag har valt att låta Einar figurera här på bloggen men också på mitt riktade intagramkonto (finachristinas). Förstås är jag noggrann med hur jag väljer att visa honom och vad jag skriver. För mig skulle det kännas märkligt att utelämna en så stor del av mitt liv, när jag ändå ska försöka uppehålla ett livsstils/föräldra/vardagskonto. Jag menar, vad skulle jag isåfall skriva om? Dessutom är jag ju inte precis den första som väljer att låta mitt barn bli en del i ett mediesammanhang.

Kanske blir det annorlunda sen när Einar blir äldre och själv kan börja förstå. Vem vet, kanske jag inte ens bloggar då längre och instagram kan vara ett minne blott. Men tänk ändå vad fint att ha ett arkiv att bläddra tillbaka i och se hur det var när han var liten. För honom att ta del av och för mig att minnas tillbaka till.

Ni andra som har öppna konton på instagram eller bloggar och har barn. Hur har ni tänkt när ni har valt? Det skulle vara så intressant att få veta och diskutera vidare kring ämnet.

+1

You Might Also Like

8 Comments

 1. Sara

  Jag funderar noga vilka bilder jag lägger upp. Skriver inte heller ”allt” förstås. Dessutom kommer det garanterat att bli mindre ju äldre barnen blir. Precis som du, hoppas jag ändå det blir som ett litet härligt arkiv att titta tillbaka på sen nångång. Hoppas jag åtminstone 🙂

  1. Christina

   Jo, dels vill jag ju dokumentera för vår egen del. Men också för andra att ta del av. Märker ju själv hur intressant det är att läsa andra familjebloggar eller se andras bilder från föräldravardagen. Säkert kommer det ändra när barnen blir äldre. Å då har garanterat våra medier ändrat också.

 2. Hanna

  Jag visar inte alls mina barns ansikten på bloggen el insta (med undantag för stories ibland). Deras riktiga namn skriver jag inte heller ut. Helt enkelt bara för att man inte skall kunna googla dem och hitt hela deras barndom dokumenterad i bilder o text. Det här känns skönare på nåt sätt. Som att jag är mån om deras integritet på ett passligt sätt. Men det var inte lätt att bestämma hur vi skulle göra då sonen föddes. Nu 6 1/2 år senare är jag jätteglad att jag gjort som jag gjort!

  1. Christina

   Intressant! Jag har inte alls tänkt på det på sånt vis. Försöker ändå hålla det på en ganska vardaglig nivå så att det inte ska finnas så mycket ”smaskigt” att googla vid behov sen. 😀

 3. ellenlundis

  Bra inlägg ?

 4. ellenlundis

  Jag har inte lagt upp någon bild på bloggen, på min systerdotter. Jag har frågat min syster och hennes man, om man fick lägga upp på Instagram eller så . Det fick jag. Bara 2 bilder. Jag frågar alltid först, innan jag lägger upp något. ? Sen skriver jag inte ut så mycket information på bloggen, bara vissa saker som jag vill dela med mej på sociala medier. ?

  1. Christina

   Ja, det är ju kanske annorlunda när det är din systerdotter. Inte sätter jag ut bilder på mina syskonbarn heller. 🙂

Leave a Reply

Back to top