Äta bör man – hur jag matplanerar

Alltså finns det något tråkigare än att fundera på vad man ska äta? Ingredienserna på bilden blev till laxpasta, hade glömt hur gott det är. Nästa gång tror jag att jag tillsätter lite spenat i såsen också.

Tillbaka till matplanering, sen vi kom hem från sjukhuset så har vi försökt skapa lite nya rutiner. Speciellt kring maten och handladet, eftersom de nya rutinerna numera innebär att jag ska ha lunch varje dag också. Nå, äntligen har jag utarbetat ett system som fungera för oss och jag är stolt när jag säger att vi är inne på sjunde veckan av matplanering.

Den här veckan äter vi bland annat köttfärssoppa, grönsaksriotto och egna kycklingnugetter. Jag matplanerar för en vecka åt gången och brukar veckohandla i slutet av varje vecka. Det allra roligaste ändå är att vi har försökt äta lite mer vegetariskt samtidigt. Ungefär en vegetarisk rätt i veckan blir det, ganska lagom start känner jag.

Vad har du ätit den här veckan? Tipsa mig gärna! Om du vill se mer av vår matplanering så lämna en kommentar, så kanske jag får till några inlägg framöver med vad vi äter vecka för vecka. 

0

You Might Also Like

4 Comments

 1. Sallu

  Jag måste skärpa mig med matplaneringen alltså! Laxpasta ska jag göra för lär bli kvar av rökta fisken jag köpte idag. ? Vi gör ofta ris blandat m maletkött majs å ärter eller skink frestelse i ugnen då vi inte riktigt har tid m maglagning. ☺️

  1. Christina

   Ja, skinkfrestelse finns här på menyn också. 🙂

 2. Sara

  Periodvis är vi riktigt bra på att matplanera, men sen fallerar det ibland. Märker att vi äter så mycket bättre mat när vi planerat och inte bara köper första bästa sen när man är hungrig! Denna vecka har vi ätit och skall äta: kyckling och batat i ugn, makaroner och korv (fancy :D), grilla kött och halloumi + sallad till det, grilla hamburgare, kycklingsallad och en tortellinipastarätt. En av mina favoriträtter annars är en getostpasta, finns ofta på vår lista. Spaghetti + kyckling + getost + pesto + körsbärstomater + rödlök. Köka/stek/blanda -> klart. Så lätt att laga och så gott! 😛

  1. Christina

   Oj mums, getostpastan lät god. 🙂 Jo, det är enklare att äta bättre tycker jag också. Blir kanske pikulite billigare också, eller ja jag har inte jämfört dessto mer. Just nu känns det ju som om man bara handlar och kundvagnen är alltid jättefull, men så är vi ju båda hemma också och ska ha mat. 😀

Leave a Reply

Back to top