Alla dessa grejer

Med en till familjemedlem i huset kommer ju också mer saker. Behövliga grejer förstås, men de ska ju hitta sin plats och sånt kan ta tid. Jag är glad över att vi i vårt hus har till förfogande 4 sovrum, varav ett fungerar som kontor/hobbyrum. Det minsta rummet fick ganska direkt rollen som babyns rum och det är också dit vi planerar att flytta honom sen i något skede.

När vi flyttade för ungefär ett halvår sen så gjorde jag mig inte av med något alls. Vi tog allt med oss från lägenheten och in i huset. Jag vill i lugn och ro gå igenom alla våra saker och se vad som passar in och vad vi kan göra oss av med. Sakta men säkert har jag, tack vare boken på bilden, betat av ett rum och en kategori efter en annan. I ett häfte dokumenterar jag alla de grejer som åker ut, men också de grejer som kommer in. Det är något tillfredsställande med att få ordning, samtidigt som högen med saker som ska säljas på loppis växer.

Var sak har sin plats

Jag har en vision om att få ett hem där var sak har sin plats. Där sakerna vi har i vårt hem fyller en uppgift. I takt med att familjen växer så blir ju sakmängden större, men också behovet av ordning ökar. Allra bäst trivs jag när det är ordning hemma, det behöver nödvändigtvis inte vara städat, men jag vill ha ordning på sakerna. Det här med att hålla ordning var ju betydligt enklare innan Einar föddes. Just nu tar ju han all min tid och de flesta sakerna gör jag med bara en hand i dagens läge. Jag tänker att det är så det får vara nu, en period i vårt liv som vi inte kan styra över.

Samtidigt som jag, när tid ges går igenom ännu ett skåp, sorterar och rensar ur. Förundras över hur mycket saker man samlar på sig. Å tänker att jag ska bli ännu mera medveten. Ännu mera noggrann över vad som faktiskt kommer in i det här huset och vad det fyller för funktion. Vi börjar med att avverka alla projekt i boken, sen tar vi om det nästa år igen och snart kanske jag anar en ljusning bland alla våra grejer.

 

0

You Might Also Like

One Comment

  1. ellenlundis

    Alltid roligt att läsa dina inlägg! Fina bilder också ?

Leave a Reply

Back to top