Små enkla vardagsprojekt

Hej!

Vardagslunken med ett litet spädbarn håller sakta på att formas här hos oss. En del dagar gör vi inget annat än går på promenad och myser i soffan. Andra dagar är det desto mer program. Jag njuter så av att få vara hemma och kunna göra saker. Märker också att mitt boande, som uteblev under sjukhusvistelsen, har kommit med full kraft nu. Jag går runt i huset och plockar, ordnar och fixar. Ett rum i taget förändrar jag och reder upp. Vi har ju äntligen bott in oss känns det som och då är det skönt att få fixa saker som lämnat på hälft under vintern.

Ett av rummen som fått ett lyft är vårt ”kontor”. Jag har ju det rummet som ett av mina inredningsmål och för tillfället är jag nöjd med rummet. I fredags tog jag tag i och plockade bort de sista överlopps grejerna ur rummet. Äntligen kan man andas här sa sambon när han kom hem.

Känner att jag behöver små projekt att fokusera på under tiden som Einar sover på dagarna. Så att fixa i huset eller planera veckans meny och storhandling är mina tillflykter just nu. Det går ju inte så snabbt framåt med någondera projekt, men sakta kommer man lång väg. Speciellt matplaneringen och veckohandlingen är jag extra stolt över. Det har ju iofs bara gått en vecka av det ännu, men redan att jag fixat veckohandla två gånger och planera menyn för två veckor känns helt fantastiskt. Så skönt att bara ta en titt på schemat under dagen och veta att ingredienserna för just den måltiden finns hemma.

Nu ska den här mamman duscha och så ska vi snart åka iväg till mina föräldrar. Vi blir bjudna på mat där idag. Så dagens vegetariska pastarätt hoppar lite längre fram i min menyplanering. Förresten, du får gärna tipsa mig om enkel och god vardagsmat. Jag fick många fina tips via instagram igår men vill gärna ha fler. Det är ju många veckor kvar på det här året ännu.

0

You Might Also Like

2 Comments

  1. bohemianmaggie

    Den här saltiga pannkakan är super! Jag brukar ”rädda” 30% nedsatt mjölk och använda upp den i pannkakan. 🙂 https://www.ica.se/recept/ugnspannkaka-med-bacon-3627/

    1. Christina

      Oj mums. Ja här räddas nog en del 30% mat också. ?

Leave a Reply

Back to top