Hem ljuva hem

Det känns som att det är ett tag sen jag visade er vårt hem. Pangvädret till trots den här helgen så höll jag mig inne hela söndagen och städade. Det lockade inte att gå ut, för vi har ingen mysig gård att hänga på och dessutom spred sig en inte så angenäm doft här omkring. På tal om gård, jag har ett inlägg liggandes kring hur jag tänker mig kring planerna för vår gård, något ni vill se?

När Einar äntligen somnade igår så fick jag tid att börja städa och plocka. Det märks att vi är två som är hemma nu, på mängden saker överallt, mängden disk och mängden mat som alltid finns i våra skåp. Så åtta timmar senare, med diverse mat- och kaffepauser och en och annan myspaus, var jag äntligen klar och kunde bänka mig i soffan. Bästa känslan är ju ändå den att vakna upp till ett städat hem följande morgon.

Det första man ser hos oss är vår minimala hall och tre av fyra sovrum. Det ena rummet är vårt kontor och i det minsta rummet så ska Einar få bo sen. Först när vi flyttade in hade jag lite svårt för den rosa väggen. Dessutom satt det ett väggord mitt på väggen också. Men en av mina vänner tipsade mig att jag får bort det genom att blåsa med hårfönen och sen dra bort det. Så här om dagen försvann väggordet och jag fick lite ro i själen igen.

Påsen på golvet är på väg till någon av klädaffärernas insamlingslådor. Jag tog en raid och rensade ur min garderob ordentligt. Det resulterade i en påse med kläder som ska föras till insamling och en ikea-kasse med kläder som ska säljas.

Jag väntar ivrigt på att få börja fixa med Einars rum. Men ännu har inte riktigt inspirationen slagit till, mest för att jag inte vet exakt hur jag vill ha det. Tur att det finns instagram och pinterest för att leta inspiration.

I vardagsrummet och köket spenderar vi nästan all vår tid just nu. I vardagsrummet finns också några av mina födelsedagspresenter. Som den vackra akvarelltavlan jag fick av mina föräldrar och de båda blommorna som går i rosa. Var tavlan ska få plats har jag inte bestämt ännu.

Äntligen har mitt bord fått en vaxduk. Det var så svårt att hitta en som jag gillade, men duken på bilden tipsade mamma mig om. Den fann hon på den lokala byggvaruaffären i min barndomskommun. Jag hade ett tag tänkt inreda köket i rosa i sommar, men när jag varken hittade gardiner eller vaxduk som tilltalade mig så tar man vad man haver.

Nu återstår det ju att se hur länge denna ordning håller i sig. Jag tippar på några dagar högst, men det går alltid att försöka. För just nu har ju var sak sin plats.

0

You Might Also Like

One Comment

  1. ellenlundis

    Vad fint ni bor ?

Leave a Reply

Back to top