Älskade unge

Einar 1 och 2 månader

28 maj, 2019

Jag har funderat länge kring huruvida jag ska skriva något om Einar och hans utveckling här på bloggen. Men så konstaterade jag att det nog kanske är lite roligt ändå att ha det dokumenterat på ett vis genom bloggen. Här finns ju ändå en del inlägg från graviditeten samt min så kallade förlossningsberättelse och tiden på Keskola. Så det kommer nog bli någon form av utvecklingsinlägg också.

Einar föddes i v. 34 och räknas som ett lindrigt prematurt barn. För Einars del så börjar hans utveckling räknas från beräknade förlossningsdatumet, 9,5. Så fast han igår blev 2 månader så är han enligt utveckligen endast 3 veckor idag.

Einars två första månader

En stor del av hans första månad spenderade vi ju som bekant på Keskola. Vi fick ju komma hem 11 dagar innan han blev en månad gammal. Så den allra första månaden gick i princip åt till att lära oss sköta vår lilla son. Han hade näs- och magslang tills han var 1 månad och 2 dagar gammal. Vi har också kämpat en hel del med amningen men efter ett telefonsamtal och besök till amningspolikliniken så har det som tur börjat fungera bra för oss. Vilket jag är så tacksam för.

Einar 1 månad

Ett tag var det väldigt mycket fokus på hans vikt. Jag hade en våg hemma och han skulle vägas dagligen. På vårt första rådgivningsbesök för 1,5 vecka sen hade Einar äntligen klättrat över till 2,6 kg och 50,5 cm lång. Efter det besöket släppte äntligen all ångest kring hur han växer och jag kan njuta av att se honom utvecklas.

Nu inför Einars två månadersdag var det också aktuellt med rådgivningsbesök samt läkare. Allt gick mycket smidigt och vi har en kille som växer fint. Från första till andra besöket hade vikten ökat massor och jag kan nog påstå att han i skrivande stund väger 3 kg.

Einar 2 månader

Med andra ord en viktökning på 1 kg på två månader samt nästan 10 cm i längdökning. Stanna tiden någon, snart är han stor! Det syns så tydligt på bilderna jag tagit att han växt massor under den senaste månaden. Kring vårt första rådgivningsbesök så fick jag också börja plocka bort de minsta plaggen och använda storlek 50. När folk frågar hur det går så brukar jag svara;  vi mårar åpå, han äter, sover och skiter.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *