Drömmer om en trädgård

Välkommen till vår icke existerande trädgård! Tidigare ägare vägrade klippa gräs, så han löste det med att sätta grågrus runt hela huset. Fun fact; när vi kört förbi det här huset tidigare så har vi allt funderat på vem som bor där när de inte vill ha någon trädgård. Nu är det ju vi som bor här, å trädgård det ska det bli!

En enkel, blommade, ätbar trädgård

Jag har tre ledord när det kommer till vår kommande trädgård. Det ska vara enkelt, att sköta om den och att röra sig i den. Den ska vara blommande, jag vill ha en rabatt där det finns något som blommar hela tiden, från vår till höst. Den ska vara ätbar, största delen av det som finns i min trädgård ska gå att äta.

Gårdsplaneringen kommer få ta tid, det är inget som vi kommer färdigställa nu i år. Men jag har börjat fundera på att anlägga odlingslådor färdigt. Så att jag nu har något att dona med när tillfälle ges nu under våren och sommaren. Att så något i alla lådor kommer inte att bli av nu i år. Men om jag helst fick petat ner jordgubbsplantor och lite örter så är jag nöjd.

Där mellan de små späda björkarna har jag funderat att anlägga min lilla odling av lådor. Jag tänker mig fyra lådor i en fyrkant för växelbruk, en liten låda för örter i mitten och så kom jag på att jag måste ju ha en jordgubbslåda också. Så den får nog ta plats på sidan om. Solen stiger upp där bakom skogen, så vi har ett riktigt solbo här på framsidan av vår gård om dagarna. Som tur ligger just det där partiet var jag tänkt ha min odling i skugga under morgonen och en del av förmiddagen. I något skede sen blir det också fixat gräsmatta och terrass samt planterat buskar och träd. Å så drömmer jag om ett eget litet växthus också, den drömmen har funnits med länge.

På baksidan av vårt hus finns en liten terrass. Den fungerar som förvaring för våra utemöbler och kommer också bli sovplats för Einar då han sover i vagnen. Inget optimalt läge alls för en mysterrass eftersom det är skugga där hela dagarna.

Drömmar och planer är bra att ha, hur och när de förverkligas är ju en annan sak. Självklart lovar jag att ni ska få följa med i trädgårdens framskridande och se den förvandlas från tråkig grusplan till något prunkande och fantastiskt.

0

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top