Älskade unge

Doris & Einar

31 maj, 2019

Under hela graviditeten har vi fundera på hur vår hund kommer att ta det här med en ny familjemedlem. Hon är inte väldans förtjust i barn från tidigare, så visst har vi varit nervösa. Redan tidigt i graviditeten var det som att hon anat något särskilt hos mig. För hon kom gladeligen och vila med mig efter jobbet och blev väldigt lugn omkring mig. Strax innan Einar föddes märkte vi dock att hon började ta avstånd och mera ty sig till sambon.

När Einar väl var född tog vi med en filt till sjukhuset. Så ofta jag bara kunde hade jag honom i filten och den första lilla tröja som var vår egen skickade jag hem med sambon också. Det var så rörande att höra honom beskriva hennes reaktion när hon doftat på tröjan och filten. Hon blev lite vaksam, men sen började hon gå och söka mig i huset. Var fanns matte? Varför var hon inte hemma? Den lyckan och glädjen, i både mattes och Doris blick, den dagen vi återförenades hemma var total.

Doris reaktion på den nya familjemedlemmen

Doris har tagit Einars intåg i vår familj ganska bra. Hon var lite avvaktande först och man märkte på henne att det var en konstig och lite jobbig situation. Hon doftade gärna på hans fötter eller kropp, men sen var det bra. Allt mer modig har hon blivit under den senaste månaden och vågar näma sig honom allt mer. Sover gärna bredvid honom i soffan eller kommer och sitter hos oss när vi har honom i famnen. Hon har också börjat reagera på hans ljud . När han verkar orolig och skriker för det så sitter hon och tittar på honom eller kommer och hämtar mig.

Doris får en hel del beröm och godis för sitt fina uppförande kring lillen. Visst märker vi på henne att hon ibland känner sig utanför eller att hon får för lite uppmärksamhet. Som tur så sover han ju mycket ännu så vi kan ägna tid åt henne och så har vi också börjat ta promenader med vagn och hund i omgivningen. En historia för sig att berätta, men hittills går det ändå ganska bra.

Så husse och matte kan dra en lättnadens suck över att den första introduktionen till lill-husse gick bättre än vi förväntat oss. Det ska bli så intressant att se hur Doris och Einars relation utvecklas, tänk den dagen hon förstår att det här är en minimänniska som kommer ge henne massor av kärlek och uppmärksamhet. Fantastiskt. 

0
  1. Vilken duktig tjej! 🙂
    Mina föräldrars hundar är lugna och nyfikna på min systers lilla tös.
    Dem tittar på henne, men de kommer inte för nära henne, för det vill inte min syster och hennes man.
    Vi trodde först de skulle bli avundsjuka på min systerdotter, men dem verkar förstå att det är ett litet bebis. Eller skälla, om hon blir ledsen. Men det blev dem inte 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *