Graviditeten

Tid att förbereda bb-väskan

2 april, 2019

Att som gravid, icke födande kvinna försöka få till en natts sömn i ett observationsrum på förlossningen. Det var inte lätt alltså. Men tisdag kom och mitt mående och mina värden förbättrades. Sammandragningarna kom de också, men inga onda sådana som tur var. Läkaren ville hur som helst hålla kvar mig ännu en natt för att säkerställa att blodtrycket höll sig i balans. Den här natten fick jag ett eget rum på bb istället.

All den vänlighet jag blev bemött med så gav mig sån lugn och kraft. Jag kände ganska direkt att den dagen det blir dags för mig att föda så kommer det att gå hur bra som helst. Personalen på både förlossningen och Bb är så härliga och jag har bara gott att säga om mina erfarenheter därifrån.

Överraskad av vännerna

På onsdag slapp jag äntligen hem, trött och yr. Hämtade ut blodtrycksmedicin från apoteket och vilade hela kvällen. Började till och med förbereda min förlossningsväska. Med läkarens ord, den här graviditeten blir nog kortare än 40 veckor, i öronen kände jag att jag behövde börja förbereda mig.

Under torsdagen fick jag ett samtal av en av mina barndomsvänner. Hon ville veta hur jag mådde och om jag orkade bli kidnappad under eftermiddagen. I samråd med min sambo hade mina vänner och min syster fixat en babyshower åt mig.

Den finaste gest en trött, gravid kvinna kan tänka sig. Att få komma ut, träffa vänner och för en stund bara tänka på något annat än hur jag mår. Visst kände jag av under kvällen att mitt mående inte var på topp. Den ordinerade blodtrycksmedicinen verkade inte heller hjälpa. Som tur hade jag inbokat ett återbesök till förlossningen för kontroll på fredagmorgon.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *