Älskade unge

In i babybubblan

23 april, 2019

Hej!

Min tysta önskan uppfylldes och lagom till påsk fick vi äntligen komma hem med Einar. I påskveckan hade vi först två dagspermissioner, för att sen kunna konstatera att detta kommer nog gå bra. Så nu är vi äntligen, på riktigt, i babybubblan. Allt det här före har varit en enda villervalla av glädje, babyblues och hemlängtan. Jag har ett inlägg liggande i utkastet om alla känslor, dels den att bli snuvad på den sistan väntan. Men jag tror inte att inlägget kommer se dagens ljus alls.

Nåmen hur går det då? Ja, jo vi mårar åpå. Einar är ännu en ganska enkel bebis med behov av sömn, byte av blöjor och mat. Matsituationen har jag angstat en del över, särskilt amningen. Den kom i gång rätt bra när vi väl var hemma, men nu igen så krånglar det. I går hade vi dock inbokat återbesök till Keskola eftersom hemsjukhuset hade påskledigt. Så där fick jag tala med en skötare om just amningen och hans vägran att ta bröstet. Lite lugnades mina nerver och tankar kring hela matsituationen. Men klart jag vill ha något att fungera, när jag ändå inte kunde gå graviditeten till slut. Så ja, vi mårar åpå!

Livet utanför Keskola är så skönt! Nu hade jag ändå en rätt kort period där, 20 dagar på Keskola med Einar och 3 egna dagar på sjukhus före han föddes. De finns ju de som hamnar att vara så mycket längre. Men de där totalt 23 dagarna blev nästan för mycket ändå och jag uppskattar så att få vara hemma och i lugn och ro anpassa sig till det nya livet.

Denna vecka är det min fjärde mammaledighetsvecka och 16 dagar till beräknad födelse. Om 16 dagar börjar vi alltså räkna Einars korrigerade ålder och han börjar också följa ”normalt” födda barns utvecklingskurvor. Tänk att han snart har varit här i fyra veckor, lill-prinsen.

1+
  1. Skönt att hör att ni sluppit hem o allt går bra! Och glöm int att amningspoli finns, om amningen fortsätter krångla ere ju bara att ring dit 🙂

    1. Rekommenderar också amningspoli jättemycket! Hade mycket strul pga sondmatning. På amningspoli var dom verkligen så underbara och förstående! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *