Graviditeten

Två månader kvar till bf

9 mars, 2019

Med 2 månader kvar till beräknad födelse är det kanske dags att titta lite närmare på hur jag hittills upplevt den här graviditeten. Det mesta av den finns faktiskt dokumenterat i en bok som jag önskade av mamma. Jag ville ha en plats att dokumentera denna spännande resa på och bloggen var inte ett alternativ då i höstas.

Mitt mående under graviditeten

Jag har fått må så ofattbart bra så här långt, knappt något illamående alls. Ungefär från v. 25 så kom domningar i händerna (karpal tunnel-syndrom) och speciellt jobbigt är det nattetid. De senaste veckorna har jag också börjat märka av att fötterna sväller och vissa av mina skor passar inte alls lika bra längre.

I perioder har jag känt av foglossning, men för det mesta klarar jag ändå av att röra mig rätt obehindrat, bara jag tar det försiktigt. Ett tag hade jag också problem med halsbränna, men direkt jag köpte en förpackning rennie så försvann det. Nå, nu finns tabletterna i skåpet och väntar istället.

Förberedelser inför lillens ankomst

Jag älskar att förbereda, planera och fantisera, oavsett vad det gäller. Ganska snart efter att vi gjort vårt första UL kring v. 12 och såg det lilla fostret, så började boandet. Vi hittade en bättre begagnad vagn via Findit och köpte babyskyddet nytt inne i Vasa. Sen fick resten av grejerna ta en liten paus tills vi flyttat in i huset. I dagsläget börjar jag ha det mesta under kontroll kring vad som behövs den första tiden. Några småsaker fattas ännu, men jag har ju lite tid på mig att fixa det sista.

Kanske vi borde ta en titt på grejerna som flyttat in i lillens blivande barnkammare?

Förberedelser inför kommande förlossning

Hur ska man kunna förbereda sig på något som man aldrig upplevt tidigare? Nå, jag gör det efter bästa förmåga och läser bland annat två böcker som många tipsat om. Har laddat ner några poddar också som jag tänkte lyssna mer aktivt på under den första mammaledighetsmånaden. Sen är jag rätt taggad på förlossningsförberedelsekursen vi ska gå på sjukhuset i början av april. Vi besökte VCS och bb under deras öppet hus-tillfälle i januari, mest bara för att få en första uppfattning.

Av en kompis fick jag tipset att se på svt play-serien Min mage och jag. Där får man följa fem unga kvinnor som väntar barn och det är så intressant. De filmar sig själva från graviditetsvecka 14 och snart är det dags för dem att föda. Igenkänningsfaktorn är hög i mångt och mycket.

Så här känner jag inför förändringen att bli mamma

Det här kommer att bli något av det mest spännande och lärorika jag nånsin har varit med om. Jag känner mig så redo för att ta mig an den nya rollen som någons mamma. I smyg har jag nog längtat efter detta ett tag, men visste ganska direkt efter att jag plussat att nu är jag redo, på riktigt. Det kändes så bra i hela kroppen och så rätt samtidigt. Nästa passande steg i livet.

Det som både jag och sambon funderar mest över är nog hur vår fyrbenta lilla vän ska ta det hela. Doris är ju van att få all vår uppmärksamhet. Hon har inte särskilt stort förtroende för barn heller, men vi har också märkt att det går bättre och bättre för varje gång som hon träffar barn. Mitt mål är att jag under mammaledigheten ska börja introducera henne för de olika babygrejerna, speciellt babyskyddet och babynestet. Sen kommer vi också flytta hennes sovplats ganska snart. Så att hon känner sig trygg med att sova nedanför sambon.

Jag hoppas ju förstås att vår oro är obefogad och tror nog att det kommer gå bra när vi väl är hemma med babyn sen. Samtidigt vet jag att när Doris behöver paus så är hon mycket välkommen till mina föräldrar och där trivs hon bra.

Den sista tiden kommer gå med en rasande fart har jag på känn. Det var ju nyss höst och vi började berätta den trevliga nyheten för omgivningen. Nu är det mars och jag har 3 arbetsveckor kvar. Ojoj, snart har vi vår lille vän här med oss, spännande!

0
  1. Spännande tid, vi har bara 97 dagar till beräknat så började redan titta på förberedelserna via nätet (youtube) så ja känner mej faktiskt otroligt bra förberedd redan nu. Har fått massor med kläder av bekanta och vöntar bara på en sitter ännu. Och inköpet av en madrass till spjälsängen ska göras.
    Går på mammaledigt om exakt 2månader så får då börja inreda sovrummet och planera utbyggnaden av lägenheten för att sen i höst ha alla barnen i varsitt rum.
    Skönt att ha allt färdigt i tid för att sedan få ta det lugnt då dagen närmar sej.
    Väntar så på att få den egna lillen i famnen för första gången och få dela honom med hans halvbröder och deras gemensamma pappa ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *