När saker och ting får ta tid

Vet ni, jag tränar på att låta en ny egenskap ta plats hos mig. Jag har alltid varit den som önskat att saker och ting skulle skett redan igår och att jag redan har alla de där sakerna jag önskar mig. Jag är alltså väldigt dålig på att vänta, otålig och rastlös för det mesta. Jag fattar gärna beslut direkt tanken når mig och om beslutet känns bra.

Men, det senaste halvåret har jag ändå medvetet tränat mitt tålamod. Låtit saker och ting ta tid och faktiskt försöka tänka klart, innan jag låtit ett beslut ta form. Jag tänker att det kanske är nu, när jag ändå närmar mig 30, som jag kunde önska mig lite längre tålamod och lite mindre otålighet. Låta de stora tankarna tänkas klart i lugn och ro och inse att jag inte behöver allt på en gång.

Längtan efter de perfekta möblerna

Egentligen så tänkte jag att det här inlägget skulle handla om något så ytligt som vitrinskåp. För nästan två veckor sen beställde jag äntligen de hett efterlängtade vitrinskåpen som ska stå mot den enda tomma vägg vi hade i vardagsrummet. Stolt berättade jag för sambon att nu är de beställda och borde levereras därpå följande vecka.

Jaa, äntligen har du dem på väg, de där skåpen du funderat på så länge sa han. Jepp, den här gången har jag låtit dem vänta. Helst hade jag beställt hem dem redan när vi flyttade in. Men en flytt innebär ju ofta en del utgifter och det har inte funnits ekonomiska möjligheter att investera i vitrinskåp förrän nu. Februarilönen damp ner på kontot och jag tänkte att nu ska jag unna mig de där vitrinskåpen. Skapa lite ro i min själ och slippa se på de där arma ouppackade flyttlådorna.

I helgen som var fanns det äntligen tid att montera skåpen och placera dem på sin plats. När allt var helt klart var det en mycket tillfredsställd kvinna som omsorgsfullt torkade hyllor och placerade in saker i skåpen. Tänk att mitt porslin äntligen har en egen plats.

När inredningen får ta tid

Jag läste ett så bra inlägg hos Anna Maria, om när inredning får ta tid. Å precis så känner jag också här i vårt hem. Jag behöver inte hasta fram ett vackert inrett hem där var sak har sin plats. Vi behöver få bo in oss och känna efter, vad vill vi ha och var vill vi ha det. Låt gå då att jag vid sidan om mitt vardagskonto på IG också har ett inredningskonto, men där vill jag inte heller stressa fram något.

Saker och ting behöver få ta tid tänker jag! Kanske ett nytt ledord för resten av året, det passar ju så bra in på precis allt som jag har på gång i livet just nu. Ja, så får det nog lov att bli, mera tålamod och eftertanke. Så blir det nog bra!

0

You Might Also Like

4 Comments

 1. Anna María

  Visst är det skönt att känna ett lugn i inredningen och att låta det ta tid? Jag är så mycket mer tillfreds och känner att saker och ting är OK att det tar tid sen jag sa det högt för mig själv 🙂 Sen har det också hjälpt till att jag har en bebis att ta hand om som tar upp väldigt mycket av den här tiden. Så jag hinner liksom inte vara för snabb. Haha!

  1. Christina

   Jamen precis! Känner att en ska ju ändå bo här ett tag nu, så varför hasta fram något då. 🙂 Har ändå några saker jag vill ha klart innan vår lilla bebis dyker upp i maj. 🙂

 2. ellenlundis

  Fina bilder ?

Leave a Reply

Back to top