En ledig tisdag

Det är tisdag och jag har en ledig vecka. Fast ändå råkade jag boka in något att göra varje dag. Men det är helt okej, för jag vet att jag skulle bli lätt rastlös om jag inte hade program. Skönast är ändå att inte behöva vakna av väckarklockan om morgnarna.

Tisdag var det ja, jag hade inbokat en lunchdejt med Michaela och ett besök till mödrarådgivningen. I lite på en timme satt vi tillsammans på Aromas café i Gw galleria och pratade om stort och smått, livet helt enkelt. Jag inspireras av Michaelas driv och hennes arbete. Tänk att skapa sitt eget arbete, sin egen arbetsplats. Hon är en fantastisk kvinna den där Michaela, så glad att få ha henne i min bekantskapskrets.

Injektion och kommande förlossning

Från vår lunchdejt styrde jag kosan mot HVC och mitt besök vid mödrarådgivningen. På dagens agenda stod, förutom de vanliga undersökningarna också en injektion. Det visade sig att Knåddens blodgrupp är positiv och jag i min tur är negativ. Så där av injektionen för min del.

Vi pratade också lite om kommande förlossning, eftersom jag ändå är i vecka 29+5. Men vad ska man förvänta sig som förstföderska egentligen? Det här är ju något som jag aldrig upplevt tidigare. Ärligt talat har jag inte funderat så mycket på själva förlossningen ännu. Reserverade boken Föda utan rädsla igår vid biblioteket, har hört mycket positivt om den.

De senaste dagarnas väder har gett mig sån energi och en föraning om våren. Jag längtar till min mammaledighet i april när jag förhoppningsvis kan sitta på trappan och dricka kaffe i vårsolen nån dag. Jag kunde inte undgå att köpa hem en knippe tulpaner när jag ändå gick förbi dem i mataffären.

Ha en fin tisdagskväll så hörs vi igen snart!

0

You Might Also Like

4 Comments

 1. ellenlundis

  Vackra tulpaner ?

 2. Sanna

  Hej!
  Efter att ha fött två barn och haft så stor nytta av att ha gått profylaxkurs så uppmanar jag alla blivande föräldrar att också gå ? Ni kommer inte att ångra er! Vi blev båda så peppade att fara och föda efter kurskvällen, nästan så att kursen var till större nytta för blivande fadern. Finns kurs åtminstone i Vasa och Nykarleby. Maria som håller kursen i Nykarleby är jättebra, välinvesterade pengar ?

  1. Christina

   Jo, vi har siktet inställt på Nykarleby, bara det passar med sambons jobbtider. 🙂 Kursen i Vasa var två kvällar, säkert riktigt bra den också, men Nykarleby passar oss bättre.

Leave a Reply

Back to top