Den återkommande torsdagsrutinen

Hallå, jag är mitt uppe i veckostädningen men var i behov av en paus. Hade tänkt genomföra denna veckas städrutin redan tidigare idag. Men eftersom jag vaknade redan strax efter 4 och hade svårt att somna om så blev det istället en lång vilopaus på soffan under förmiddagen.

Så roligt förresten att se att mina senaste inlägg väckt så mycket intresse. Jag kan inte lova att det varje vecka kommer levereras såna inlägg med massor av djupa tankar. Men nu som då finns det saker jag funderar över och mycket av det hamnar i text här inne.

Några få vardagsrutiner

I och med att min mammaledighet närmar sig snart så har jag förstås funderat kring det här med att vara hemma. När Knådden väl är här hos oss så upptar ju förstås han en stor del av min tid. Men jag funderar också på det här med andra rutiner, egna rutiner. Grejer jag kan göra medan Knådden sover till exempel.

En av de återkommande rutiner som jag haft nu i över ett år är veckostädningen. När jag prövade använda bullet journal i fjol så gjorde jag ganska direkt ett städschema åt mig. Där ingick veckostädning och månadsstädning. Speciellt rutinen kring veckostädning har jag försökt hålla levande. Sen jag har fått in den rutinen så går det ändå ganska snabbt att få hemmet i något så när skick.

I min veckostädning ingår alltid dammsugning av golv, tvätt och disk, torka ytor i köket, städa wc och lavoar samt plocka undan grejer. Enkla saker som sist och slutligen inte tar så lång tid. En del av dem som t.ex. tvätt och disk genomför jag när behov finns under veckan och de övriga försöker jag hålla till torsdagar. Det känns alltid lika bra att inleda helgen med ett lite mer ordnat hem.

Fast ofta håller det prydliga inte i sig så värst länge ändå. Hunden drar in sin del, sambon sin och jag är expert på att sprida saker runt mig i huset. Men ja, den där stunden när allt ändå är rätt så bra i ordning, den stunden njuter jag lite extra.

Nu ska jag avsluta både inlägget och städningen, det är inte så mycket kvar egentligen. Istället ska jag fixa min favoritskinkpaj och en god sallad och fira att det är torsdag och att vi idag gick in i vecka 31. Tänk vad tiden går fort alltså.

0

You Might Also Like

2 Comments

  1. Linda

    Oj vad jag skulle vara glad om det skulle räcka med veckostädning, men hos oss behövs det städning varannan dag pga tre katter, en hund och två barn från gubbens tidigare förhållande.

    1. Christina

      Tekniskt sett är en gång i veckan för lite här nog också. Så nog får dammsugaren åka fram lite oftare, speciellt nu när vi eldar varje dag så dras det in mycket vedskräp och sot. Men att göra det mer ordentligt en gång i veckan är skönt, för då vet man att det blir gjort.

Leave a Reply

Back to top