Att visa mer än bara glansbilderna

Hit, men inte längre. Till sist tar det stop och man jag orkar inte se en enda tillrättalagd glansbild längre. Jag vill se vardag, jag vill läsa om stort och smått i livet. Jag vill visa vardag och stora och små tankar, både här men också i andra medier.

För livet är mer än den där tulpanbuketten i soligt motljus och de där perfekt fluffade kuddarna i soffan. Livet är också smulor på köksbänken, gårdagens matdisk på hög och en översvämmad tvättkorg.

Jag tänker massor på det här just nu. Tänker så det knakar inne i skallen ibland. På hur jag vill dela med mig av inte bara glansbilderna utan även vardagen, livet. Så som det är och alltid har varit, kommer vara. För behovet av att se någon annans vanliga vardag, är större än att se ännu en fredagsbukett eller fina äventyr.

Ändå behöver glansbilderna finnas där. För ibland är det så fruktansvärt skönt att bädda ner sig i soffan, slösurfa runt och bara vila ögat i någon annas vackra bilder. Som en motvikt till all smutstvätt och grå tråkig vardag. Samtidigt tycker jag också att vi behöver veta och lära oss, att det finns så mycket mer bakom det som vi ser. Att ändå hålla det i minnet när du surfar runt bland alla vackra glansbilder i bloggar och på sociala medier.

Jag säger inte att vi ska visa upp allt vårt smutsiga byke i offentligheten. Det finns en gräns för allt. Men jag tror samtidigt att det är viktigt att hålla fokus på personligheten, att du kommer längre med att visa vem du egentligen är. Inte bara den där lyckliga, tillrättalagda ytan och fasaden.

Mitt mål, från och med nu, är att visa mer vanlig vardag och någon gång ibland plocka fram de där glansbilderna. Så att både du och jag, kan drömma oss iväg för stunden någon annanstans, när vi sitter där i vår soffa en vanlig sketen onsdag.

0

You Might Also Like

7 Comments

 1. Karolina

  Jaaa, håller med exakt. Mer ärliga vardagsbilder åt folket!

  1. Christina

   Jepp, ska bli intressant att se hur det utvecklas. Har tänkt köra ett litet projekt nämligen. 😉

 2. Corinne Grönholm

  Jaa så sant så sant! Så tänker jag speciellt med mina matrecept. Att det ska vara enkelt uppsatt utan något vackert placerat rekvisita som i vanliga fall inte finns med. Och så helt vanliga portioner för att inte skapa felaktiga bilder om att äta miniportioner. Tror det är viktigt att hålla det normalt och äkta och precis som du säger, piffa till det ibland för omväxlingens skull! <3

  1. Christina

   Precis så. Alla behöver lite piff, men vi behöver också få uppleva någon annans normala, vanliga vardag. 🙂

 3. Hannas krypin

  Jag gillar inte när det är perfekt, någon bild här och där är helt okej men sen vill jag se det äkta. Inte det perfekta och arrangerade. Undviker gärna såna bloggar nu för tiden. Jag vet att jag inte kan leva upp till den bilden.

  1. Christina

   Ja, ibland kan det varakul att se de där mer perfekta glansbilderna. Men helt vanlig vardag slår nog det mesta. 🙂

 4. ellenlundis

  Mysigt att läsa din vardag ☀️

Leave a Reply

Back to top