Är matsmart verkligen smart?

Här i veckan såg jag att Carola hade beställt hem produkter från matsmart. Något som jag tänkt pröva i en evighet. Samma kväll hade jag lite att göra så jag satt och surfade runt på nämnda hemsida och plockade en varukorg med grejerna ni ser på bilden nedan.

Idag fanns paketet att hämta hos posten och glad i hågen körde jag hemåt med min matleverans. Plockade upp innehållet ur lådan tillsammans med en mycket skeptisk sambo. ”Vem beställer mat från Helsingfors? Vad kostade inte det här? Är det faktiskt billigare än i affären?”

Ja, jag med mina hormonsvängningar hann ju gasta och ropa en del innan maten hade kommit sig in i skåpen. Främst över det att han inte förstod att jag ville pröva beställa hem från den där shopen som många pratar om. Bara för att se, är det värt det och hur fungerar det. Ja, det var intressant att sitta och surfa runt på hemsidan. Ja, det gick enkelt och snabbt från beställning till leverans. Nej, det lär nog inte bli fler gånger i det här hushållet. Jag tyckte det var intressant och lite praktiskt. Sambon såg det bara som en onödighet, när man ändå inte vet om det sist och slutligen är så mycket billigare än i affären. Men ja, det var roligt den gången det varade.


Har du handlat från matsmart? I såfall, har du jämfört fysiska affärers pris på varorna du beställt med de varor du köpt via nätet? Vad är din upplevelse av shopen?

0

You Might Also Like

4 Comments

 1. Tu madre

  Nej, om det skulle vara från en affär i närheten så varför inte. Den tiden vi hade bybutiken så ringde kunderna in sina beställningar och vi körde ut det till kunderna, 2 ggr varje vecka. Bra service för de som hade lång väg till butiken, men priset kunde vi inte konkurrera med. På 80-talet var näthandel inte så vanlig.

  1. Christina

   Grejen med matsmart är väl att inte behöva göra sig av med matvaror som har små brister, t.ex. utgångsdatum nära, förpackningsfel eller liknande. Vet åtminstone att K-affären i Kvevlax har börjat göra så att du kan beställa dina varor och bara köra via och hämta samt betala.

 2. Katarina

  Det är smart! Men det gäller att utnyttja det rätt. Beställa sällan men mycket på en gång så
  att man får det fraktfritt. Sen om man har en stor familj så sparar man massor på det.

  1. Christina

   Ja, det kan kanske hända. Jag fick nog bläddra länge genom utbudet innan jag hittade så pass många varor att det löndes för mig att beställa.

Leave a Reply

Back to top