Välkommen hem till oss

För en gångs skull har jag orkat plocka undan och dammsuga golven. Tillräcklig helgstädning för att det ska kännas fräscht och skönt att bara vara hemma. Att få städa undan veckans kaos med odiskade kärl i köket, brödsmulor på bänkar och bord samt trä- och pappersflisor efter en ivrig hund i vardagsrummet.

Vårt hem, en ny plats men samtidigt en där jag nästan genast kände mig trygg och hemmastadd. Frånvaron av gatlyktor skrämmer mig inte, det finns pannlampor. Att skymta grannarnas ljus en bit ifrån är också bara skönt. Speciellt när du levt flera år med grannar nära inpå. Passade på att fota lite i dagsljus när hemmet ändå var något så när ordnat. Välkommen hem till oss för första gången i den här bloggen.

Det här är en del av vår hall, till vänster har du ingången till huset samt vårt kontor. Dörren som skymtar till vänster i bild är vår lilla toalett och de andra två dörrarna är sovrum.

Skulle du svänga dig om från första till andra bilden så ser det ut så här. Vårt vardagsrum samt kök med en en ordentlig takhöjd. Vardagsrummet är tillräckligt stort och köket är fantastiskt. Där var vår tillfälliga vedförvaring bestående av lådor och påsar står ska det snart komma vitrinskåp. Samtidigt letar jag en passlig taklampa också, inte så lätt att hitta när vi båda är ganska olika i tycke och smak. Jag vill ha något hängande och massivt med tanke på takhöjden. Vad sambon vill ha vet han inte riktigt. Någon som kan tipsa om snygga taklampor som inte kostar en miljon?

Om du går rakt fram genom vardagsrummet når du vårt sovrum. Det är lagom stort och har dessutom en dörr in till wc, bastu och grovkök. Så smidigt. Det enda jag saknar och gärna hade haft med mig från vårt gamla boende är den enorma garderob vi hade där. Sen nån gång i framtiden ska jag ha en liknande sån här i vårt rum.

Om du istället skulle stanna kvar och svänga på dig lite där i öppningen från hallen skulle du se vårt kök. Dörren till vänster i bild leder till grovköket, halleluja äntligen ett grovkök!

Jag är småkär i snygga kök med bra förvaring. Det här köket har det tagit en tid att komma överens med. Eftersom köksinredningen är så annorlunda från den vi hade i lägenheten. Det absolut bästa är ändå kakelgolvet och storleken som tillåter plats för vårt nya matbord. Vid jul fick vi även testat att mitt matbord från studietiden utan problem ryms in i köket också.

Till köket vill jag ännu skaffa snygga fönsterlampor samt en vaxduk till bordet. Tror det får bli prio ett nu under vårvintern. Ja, vi bor på sidan om och har inte så nära till grannar, men inte kan man väl leva med stjärnor i fönstren hur länge som helst.

Vårt hem, precis lagom på alla vis. Här kommer vi nog trivas bra. 

0

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top