Graviditeten

När hela livet plötsligt förändras

17 januari, 2019

Riktigt i skiftet mellan sensommar och höst kom den med kraft, tröttheten. Jag kunde inte förstå något alls, jag hade ju just haft semester. Sambon reagerade på att jag sprang väldigt ofta på toaletten och som från ingenstans fick jag dålig hy.

Åtminstone den dåliga hyn försökte jag koppla till att kroppen var i obalans eftersom jag tidigare under våren slutat med p-piller. Lägg till en varm och svettig sommar. Å jag trodde att det var problemet.

Sen kom september och mensen som jag hållit koll på genom en app blev en dag sen, två dagar sen, tre… Den som varit så punktlig även efter att jag slutat med pillren. Sakta började jag förstå vad som eventuellt kunde vara i görningen. Jag minns så väl söndagen den andra september när jag kallsvettig och nervös körde iväg för att inhandla ett graviditetstest. Hem i  ilfart och kissa på den där stickan. Innan de rekommenderade minuterna hade gått lyste ett starkt plus rakt mot mig. Jag är gravid. 

Här kommer alla känslorna på en och samma gång

Chock, glädje och förvirring allt i ett enda tumult. Trött efter föregående kvälls kräftkalas men samtidigt så oerhört glad. Att få ringa sambon, som dessutom bara varit hemma och svängt och berätta att vi ska bli föräldrar, mamma och pappa. Så märkliga ord att ta i sin mun. Jag hade nämligen inte vågat tänka den där tanken riktigt till slut tidigare. Än mindre säga den högt.

De första veckorna levde jag med en stark oro men samtidigt en förundran och en glädje. Tänk att det gick, trots att jag har en underfunktion i sköldkörteln och trots att värdena varit allt annat än låga under våren. Men ja, det gick vägen och i denna stund har vi nyss gått in i vecka 25. Vår lille vän är beräknad till den 9 maj och jag längtar så.
1+
 1. Så kul att ni väntar ert första barn. ?

  Min syster och hennes man väntar också sitt första barn. 6 Mars 2019 är bebisen beräknat att komma. Jag ska bli moster för första gången ??

 2. Härligt ❤️ Och tröttheten med underfunktion i sköldkörteln är inte att leka med, höll på att gå under ifjol och det tog länge innan värdena stabiliserades. Hoppas du mår bättre nu! Många kramar

 3. Grattis!
  Tydligen många som ska bli föräldrar i vår/försommaren. Jag har själv också beräknsd tid 15 juni ?.

 4. Stort grattis! Sååå spännande, minns precis hur det var då för 4 år sen och saknar den ljuvliga tiden! Det roliga är att vi är exakt lika i tiden, det var den 4.9 som jag testade positivt och jag hade beräknat till 8.5. ?

   1. Ja, verkligen! ? Det blir spännande att se när det blir för din del sen! För min del blev det sen planerat snitt 30.4 pga sätesläge, men hade varit intressant att se när det hade blivit om det inte blivit så utan kommit igång av sig. Hade hoppats på en majbaby eftersom jag själv är född 6.5, men missade det med en dag. Planerade snitt gjordes i vanliga fall på fredagar men pga att fredagen den veckan var första maj gjordes det på torsdagen. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *