Graviditeten

En lista om att vara gravid

31 januari, 2019

En morgon när jag vaknade och var både kissnödig och hungrig och sen inte kunde somna om. Så började jag googla gravidlistor. Jag visste att jag i och med bloggens comeback skulle vilja skriva om det som upptar så stor del av mitt liv nu. Listan hittade jag på Elsa Billgrens blogg.

När blir du mamma?

♥ Vår lilla bebis är beräknad till den 9 maj. Med andra ord en riktig 30-års present för min del eftersom jag så passligt råkar fylla år den 13 maj.

Var graviditeten planerad?

♥ Både ja och nej. Jag slutade äta p-piller i början av sommaren efter att ha ätit dem i närmare 10 år. Trodde dock att det skulle dröja länge innan jag ens hade möjligheten att bli gravid.

När berättade ni om graviditeten?

♥ Inom den första veckan hade våra föräldrar fått reda på vad som var på gång. Jag ville hellre berätta tidigt åt dem än vänta till v.12. Vänner och andra familjemedlemmar har fått reda på under graviditetens gång och ni som följer mig via IG såg ju det strax efter jul.

Hur många barn vill ni ha?

♥ Syskon är en glädje. Så någon dag hoppas jag att vår lilla knådd ska få syskon också. Men vi ska nu klara av graviditet, förlossning och den första tiden (åren) med detta barn nu först.

Tätt ihop eller långt isär?

♥ Mellan mig och min syster skiljer det ca. 3 år. Jag tror att när vi eventuellt känner oss redo för ett syskon så blir det som det blir.

Har du oroat dig mycket under graviditeten?

♥ Klart det figurerar en hel del tankar och funderingar i min hjärna. I början var jag mest orolig över fostrets utveckling eftersom jag har underproduktion i sköldkörteln. Jag går på regelbundna kontroller och äter medicin och *peppar, peppar..* mina värden har, hittills under graviditeten, varit riktigt bra. Mycket höga värden gör det också svårare att bli gravid.

Hur har graviditeten känts hittills?

♥ Det finns dagar när jag helt glömt bort att jag är gravid. För så här långt (v. 26+0) har jag mått väldigt bra. Nästan oförskämt bra. Det enda jag kan klaga på är den hemska hy jag fick i början av graviditeten och som ännu sitter i. Det känns som att vara tonåring igen och ha problem med finnar.

Gillar du att vara gravid?

♥ Ja, det gör jag. En av mina stora drömmar är att få barn och få vara hemma med dem.

Ska ni ta reda på vilket biologiskt kön det blir?

♥ Jo, det har vi redan gjort. Strax efter jul var det dags för vårt andra och sista UL vid VCS. Jag berättade redan när vi kom in till barnmorskan att vi gärna, om möjligt, vill veta. Vår lilla knådd är en pojke och det syntes tydligt ganska direkt. Som tur, för sen var han och svängde på sig så då skulle vi knappast ha sett något alls.

Hur tänker du kring förlossningen?

♥ Hur ska man tänka kring något man aldrig varit med om tidigare. Jag har inte tänkt så mycket på det ännu. Annat än att jag vet att när det väl är dags och vi är på plats vid sjukhuset så kommer vi vara i goda händer.

Hur tänker du kring första bebistiden?

♥ Det kommer helt säkert bli tufft och ovant i början. Men jag vet också att vi har ett super stödnätverk runt om oss så vi kommer klara det hur bra som helst. Jag ser så framemot våren och sommaren, inte för ljuset och värmen utan för att vi får träffa vår egen lilla knådd.

Har ni bestämt namn sedan innan?

♥ Ganska tidigt kom namnfrågan upp på bordet hos oss. Vi gillar båda sådana namn som är enkla och vackra, lite mot det äldre hållet. Vi har några favoritnamn både för pojke och flicka, eftersom man aldrig kan vara riktigt säker. Så jo, namnen är klara om det blir de namnen då sen återstår att se.

0
  1. Skönt att du fått må bra hittills! ? Förhoppningsvis håller måendet i sig hela graviditeten. Det gjorde det för mig, så man behöver inte tro på domedagaprofeterna med deras ”vänta bara…” ?

  2. Så kul att 2 av mina favorit-bloggare har fått barn och ska få barn. Tidstjuven fick vid december 2018, och om några månader är det din tur. 🙂 Tänk.. jag har följt din blogg i några år. Vid 2012-2013 tror jag 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *